Az ünnepek közeledtével hogyan lehet elviselni a családtagok halála után maradt űrt?
Részvétem :(
Sajnos nem igazán vannak túlélési tippek. A december mindig nehezebb az ünnepek miatt, főleg így, hogy esetetekben a név- és születésnapok is akkor vannak. (Az évfordulók tudnak még nagyon rosszak lenni.) Nagyon snasszul hangzik, de fontos, hogy azt tudd értékelni, akik még Veled vannak, és éreztetni velük. Akik pedig már nincsenek, őket emlegetni, történeteket mesélni róluk, akár vicceseket is. Ha pedig volt olyan, amit ők hagyományosan így vagy úgy csináltak, akkor azt továbbvinni.
Nekem a bátyám halt meg. Mi december 24-én délután ki szoktunk menni a temetőbe hozzá, gyújtunk mécsest, ott vagyunk valamennyit. (De igazából ez nem különleges, mert minden nap kimegyünk és mécsest is minden nap gyújtunk.)
Van egy Müller Péter idézet, pár éve találtam, azóta minden karácsonykor (és már előtte az adventi időszakban is sokszor) eszembe jut: "Karácsony nem az ész, hanem a szív ünnepe. És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel."
Szia
Nekem apukám hunyt el idén februárban, ugyancsak infarktusban fiatalon, váratlanul.
Hogyan lehet átvészelni? Nekem csak úgy megy, hogy a melóba temetkezek. Nem gondolkozok csak a munka így nem visel meg annyira
Nyilván ez teljesen idezojeles mert ténylegesen a lelkem darabokban van.
Nálam a jelszó a túlélés. Máshogy nem megy
Kitartás és őszinte részvétem.
Az első mindenből a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!