Elvből nem megy táppénzre. Szerintetek normális dolog?
Férjem állami cégnél dolgozik. Az apja is ott dolgozott és nagyon magas ranggal ment nyugdíjba, így a férjemet gyakran összehasonlítják vele. Ő meg úgy érzi, legalább olyan jól kell szolgálnia, mint apósomnak.
Szerintem végzi olyan jól a munkát, mint apósom, azonban egy fura hasonlósághoz is ragaszkodik. Jelenleg a férjem beteg, erősebb megfázás, és mikor felvetettem, hogy menjen táppénzre, mondta, hogy nem megy, mert az apja sem hiányzott soha egy napot sem, és ő sem fog, ez elvi kérdés.
Tehát inkább megy 12 órákat lehúzni télen-nyáron a szabadban, mint hogy kivegyen 1-2 napot, amíg meleg teát szürcsölve nagyjából helyre jön. És ez most csak egy kisebb megfázás, de influenzásan, kóvályogva, hányás-hasmenéssel is megy munkába, mert az apja is ment. Orvoshoz nem megy, és gyógyszert is csak a legvégső esetben szed be.
Mit gondoltok erről? Én egyrészt aggódom érte, így örülnék, ha kipihenné magát, másrészt, a segítség is jól jönne a ház körül. A házimunka oroszlánrészét én végzem, de azért pár dologban besegít. Mikor beteg (márpedig gyakran beteg ilyen kisebb megfázásokkal, 1-2 havonta 1 hétre pl), akkor minden rám szakad, ő pedig jajgat itthon, nem tud semmit csinálni... De másnap felveszi az egyenruhát, és nem megy betegszabira.
Szóval mit gondoltok?
Már nem azért, de az mi, hogy 1-2 havonta beteg a nyomorultja? Én sem szoktam táppénzre menni, meg vannak még így páran a munkahelyemen, de nem fertőzzük egymást össze-vissza és meg tudunk gyógyulni pár nap alatt.
Szerintem a férjedre ráférne egy alapos kivizsgálás, te pedig tanulj meg egészséges ételeket főzni, mert nincs immunrendszere az embernek.
Vagy az is lehet, hogy full depressziós, otthon is utál lenni és a munkahelyén is, de még mindig inkább azt választja, mégha folyton pszichoszomatikus tüneteket produkál is miatta, minthogy veled legyen.
Kérdező!
B...hatná az elveit a kedves férjed, ha mondjuk vakbélműtétre vinnék.
"Mikor beteg (márpedig gyakran beteg ilyen kisebb megfázásokkal, 1-2 havonta 1 hétre pl)"
Akkor mondd meg neki, hogy úgyse éri meg a nyugdíjat ilyen gyenge szervezettel, inkább segítsen neked, amíg megteheti..
11-es válaszoló rátapintott a lényegre, jól összefoglalta a helyzetet. Köszi!
A rosszindulatú hozzászólásokat, hogy nem éri meg a nyugdíjat, meg menekül tőlem otthonról, nem is méltatnám válaszra.
Szeretem a férjem, és természetesen aggódom amiatt, hogy ilyen gyakran beteg. Mondjuk mindent egybevetve nem meglepő a dolog. A munkakörülmények nem ideálisak (12 órás műszakok szabadban), és igaz, hogy az nem ülőmunka, sokat mozog, jön-megy, de emellett nem sportol vagy vigyáz az egészségére.
Valaki említette, hogy főzzek neki egészségesen. Én egészségesen eszem, ő viszont nem eszik meg mást a hús + krumpli/tészta/rizs kombináción kívül. Hiába főzök levest, főzeléket... Egy évben egyszer eszik belőlük. Gyümölcsöt szintén, ha piros hó esik.
Enni nem ehetek helyette, mint ahogy orvoshoz sem mehetek helyette. Az lenne a megoldás, amit írtatok páran, hogy egyszer kellene kikúrálnia magát, utána pedig ügyelni a testmozgásra és vitamindúsabban enni. Úgy talán ellenállóbb lenne a szervezete.
Én sportolok, és többször felvetettem már neki, hogy jöjjön el velem az edzőterembe, vagy hogy amikor én edzek otthon, ő is edzhet vagy velem, vagy a másik szobában, ha úgy kényelmes. De ezekre mindig van valami válasza...
Mindenesetre, mivel szeretem, továbbra is próbálkozni fogok, hogy rábírjam az egészségesebb életmódra és arra, hogy menjen el orvoshoz, ha nagy a gond.
Ezt a megfertőzök-másokat dolgot fel fogom vetni neki. Szerintem ebbe bele sem gondolt eddig, csak az lebeg a szeme előtt, hogy az apja milyen pedáns volt, és neki a nyomdokaiba kell lépni.
Szerintem ebben a történetben az a leggázabb,hogy az apja a példaképe.Mintha ő is olyan akarna lenni.
Szerintem ez nem normális.
Még felnőtt korban is megakar felelni az apja elvárásainak.
Egy felnőtt embernek már nem az apja árnyékában kellene élnie.
LOL megfertőz másokat egyesek nem tudnak olvasni, hogy szabadban dolgozik.
Kérdező esetleg elárulnád mit dolgozik mert akkor lehet több segítséget kapnál.
Mellesleg rühellem a munkamániás embereket.
Olyanok,mint egy robot.
Még álmukban is dolgoznak.Nagyon taszítóak.
Nem azért élünk,hogy dolgozzunk,hanem azért dolgozunk,hogy éljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!