Normális dolog így segítséget nyújtani? Most akkor mindig kunyeráljak tőle?
Most fogunk összeköltözni a párommal saját lakásba, eddig külön éltünk. A párom testvére is a nyáron fog beköltözni a párjával a saját házukba. Tegnap egy családi ebéd után én voltam a szobában, meg a párom tesója, meg "anyós".
Előjött azzal, hogy "most mondja, mert most mindkét részről van itt valaki". Ő már régen készül rá, hogy a gyerekei külön költöznek, ezért sok mindent összegyűjtött (étkészletek, evőeszközök, tálak, takarók). És "mielőtt megveszünk valamit, kérdezzük meg", mert lehet, hogy neki is van.
Nem az lenne a normális, ha azt mondaná, gyertek át, megmutatom, mit gyűjtöttem össze, vigyétek el, ami kell?
Ha én valamit oda akarnék adni, biztosan így csinálnám.
De nem azt mondanám, "mielőtt megveszed kérdezd meg, hátha nekem is van".
Főleg így, hogy a gyerekei eddig otthon laktak, tehát nekik nincs semmilyen saját konyhai felszerelésük. Én eddig albérletben voltam, vagyis saját, normális eszközeim nekem sincsenek.
Persze ennél nagyobb bajom ne legyen, de nagyot néztem, mikor ezt mondta. Ha odahívna magához, a párommal 5 perc alatt eldöntenénk, mi kell abból, amit nekünk szán, nekem nincs kedvem 20x hívogatni, hogy tud-e adni ezt vagy azt.
Ebből az jött le, hogy igazából nem is akar adni semmit. Persze nem is kell, de akar minek mondja.
A "belekötök valamibe, mert kell" című műsor következő adását hallottuk.
Nem nektek lett összegyűjtve az egész, csak ha valamit amúgy is megvettetek volna, nem kell újra megvenni, tehát önzetlenül odaadná nektek, míg te tartod a kapzsi markod.
Hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!