Elvből nem megy táppénzre. Szerintetek normális dolog?
Férjem állami cégnél dolgozik. Az apja is ott dolgozott és nagyon magas ranggal ment nyugdíjba, így a férjemet gyakran összehasonlítják vele. Ő meg úgy érzi, legalább olyan jól kell szolgálnia, mint apósomnak.
Szerintem végzi olyan jól a munkát, mint apósom, azonban egy fura hasonlósághoz is ragaszkodik. Jelenleg a férjem beteg, erősebb megfázás, és mikor felvetettem, hogy menjen táppénzre, mondta, hogy nem megy, mert az apja sem hiányzott soha egy napot sem, és ő sem fog, ez elvi kérdés.
Tehát inkább megy 12 órákat lehúzni télen-nyáron a szabadban, mint hogy kivegyen 1-2 napot, amíg meleg teát szürcsölve nagyjából helyre jön. És ez most csak egy kisebb megfázás, de influenzásan, kóvályogva, hányás-hasmenéssel is megy munkába, mert az apja is ment. Orvoshoz nem megy, és gyógyszert is csak a legvégső esetben szed be.
Mit gondoltok erről? Én egyrészt aggódom érte, így örülnék, ha kipihenné magát, másrészt, a segítség is jól jönne a ház körül. A házimunka oroszlánrészét én végzem, de azért pár dologban besegít. Mikor beteg (márpedig gyakran beteg ilyen kisebb megfázásokkal, 1-2 havonta 1 hétre pl), akkor minden rám szakad, ő pedig jajgat itthon, nem tud semmit csinálni... De másnap felveszi az egyenruhát, és nem megy betegszabira.
Szóval mit gondoltok?
Szerintem a kérdezőnek több problémája van csak rosszul fogalmazott.
1,A férje soha nem kúrálja ki magát így nagyon sűrűn beteg.
2, mikor beteg a férje akkor a munkahelyi melót ellátja viszont az otthoni teendőket nem.
3, a kérdezőre szakad a férjére jutó munka is. Mivel ez elég gyakran előfordul , így tele van a hócipője a kérdezőnek.
Nálunk aki beteg, az pihen. Igaz, nem jajjgatunk, de nem is a házimunka a legfontosabb olyankor. De ez akkor is így van, ha én vagyok beteg.
Szerintem is úgy látja a férjed hogyha már mindenképpen dolgoznia kell akkor a munkahelyén teszi teljes fizetésért, nem otthon a 60%-os táppénzért. Pihenni egyik esetben sem tud.
#8-as
Nem tudom miért szólítottál meg, szerintem mindenkinek joga van a saját véleményéhez, így nekem, nekünk is.
De hogy ne maradj tudatlanul, - bár közöd nincs hozzá - közlöm veled, hogy van férjem, aki egy baleset következtében nyomorék lett, tehát EGYEDÜL csinálok mindent, sőt az ő ellátását is.
És ezzel magam részéről lezárom a témát, mert ez már az OFF kategória és az tilos.
További szép napot!
12 milyen jogon beszelsz ilgy valakivel?
Annyira undorito hogy azert mert nevet-arcot nem kell vallalni lepten nyomon azt irja valaki a kerdezoknek meg egymasnak hogy "buta liba", vagy "majom", meg "pitsa"
HA ertelmes felnott ember vagy, NEM beszelsz igy masokkal csak mert nem ertesz egyet.
En mar leirtam a velemenyem korabban, a kerdezonek igaza van, aki hoskodik a munkaban (meg szetfertozi a tobbit), az otthon is el tud mosni egy bogret.
16-os!
Nem szólítottalak meg!
Mit hadoválsz itt össze-vissza?
"Mindenesetre a vitatkozo libazoval ne foglalkozz, nem szazas, mindig ilyen indulatba jon es minden not kioktat (raferne egy s mas..... :)) "
Előző gyógyszered?
"ne otthon csicskáztasd"
Kisapám, a pasi is otthon lakik. A háztartási munkában való részvétel nem csicskáztatás, hanem alapvető dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!