Van még itt olyan személy, akinél a politika családon belüli veszekedést/gyűlöletet okozott?
Sajnálatos módon, az anyai nagyszüleim (és nagybátyám) erőteljesen balliberális nézetűek, gyakran erőszakosan hangoztatják torz eszméiket, és emiatt pedig sokszor elszakad nálam a cérna. Ők viszont olyankor annál inkább mondják a magukét... Igyekszem nem törődni velük, amikor ez megy, de mégis, alaposan felszökik a vérnyomásom, amikor például a migránsokat védik.
Olvastam régebben a Gyakorin, hogy nem szabadna a családban politizálni, de ez a "gondolat" számomra egészen addig a pillanatig ismeretlen volt, sajnos nem azt a "mintát" tapasztaltam az évek során.
(24 éves leszek.)
13:21
Egy szóval sem mondtam olyat, hogy agyon kell őket lövetni. Te reagálod túl.
Szerencsére (még) nincs.
Mivel a legnagyobb csemetém lassan választókorba lép, szoktam vele beszélgetni a politikáról is. Ha már az iskolában ilyen szinte tabutéma, és nem kerül szóba szinte soha.
Eleinte tartottam tőle, hogy pont ellentétes hatást érek el, mint amit szeretnék. Ugyanis én azt akarom, hogy politika iránt is érdeklődő, aktuálpolitikai eseményekkel tisztában lévő, de a múltat is ismerő, GONDOLKODÓ, önálló véleménnyel rendelkező felnőtt legyen majd belőle.
Mikor rájöttem, hogy nem az én nézeteim szajkózza, bár nem is toronyiránt az ellenkezőjét, akkor megnyugodtam. Elvégre a demokrácia akkor működik, ha mindenkinek van saját véleménye. (Saját vélemény alatt nem azt értem, hogy ügyesen vissza tudja mondani, amit valamelyik média a szájába rágott tegnap.)
Vitázni szoktunk, de csak kulturált keretek között. Egyébként pedig nem központi téma a családi beszélgetéseknél a politika, és nem fogunk összeveszni ilyen apróságok miatt.
Tudom, hogy ez most ellentmond annak amit írtam az előbb: de azért még mindig nem vagyunk többek, mint egy porszem a nagy gépezetben, aki semmit se befolyásol (igazán), és tőle függetlenül pörögnek az események.
13:42
Igazad van.
Részben egyetértek azzal, hogy legyünk büszkék a saját eredményeinkre is, viszont, ettől még tisztelhetjük régen élt emberek nagy tetteit, illetve személyüket.
14:00
Nálad pedig a liberális agymosás ért célba, hogy gúnyosan kiröhögöd azt, aki tiszteli történelmi nagyjainkat, illetve őseinket. Ha ők nem harcoltak volna a hazáért, itt most sivár, üres pusztaság lenne. Híján lehetsz a becsületnek.
14:29
Én sem kedvelem, csak megvan a saját véleményem.
14:31
Neked pedig az érzelmeidet nyomták el. Az rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!