Most akkor milyen politikai beállítottságú lehetek?
Régebben jobboldaliként tekintettem magamra, bár mindig is szimpatizáltam egyes liberális eszmékkel. Az összes általam kitöltött politikai teszt szerint én balliberális vagyok. Ez csak azért fura, mert engem a legtöbb liberális ember gondolkodásmódja roppant idegesít. A túlzott politikai korrektségtől például falra tudok mászni és a pozitív diszkriminációt is teljes mértékben elvetem.
Az utóbbi időkben az is kezd megfogalmazódni bennem, hogy tulajdonképpen Arisztotelésznek igaza volt, a demokrácia elvetendő, helyett a legjobb államforma az "igazságos egyeduralom".
Igen, pont ez a baj a legtöbb liberálissal, hogy csak végletekben tudnak gondolkodni. Attól még, hogy nem vagyok feminista, nem is leszek nőgyűlölő, ahogy rasszista sem leszek csak azért, mert elfogadom a tényt, hogy vannak alapvető különbségek rasszok és a különböző népek között is.
"a legjobb államforma az "igazságos egyeduralom""
Mondj már egy-két ilyet a történelemből, légy szíves.
Meg azt, hogy hogy hozzád létre most és hogy tartanád fenn. Továbbá hogy garantálnád az egyeduralom "igazságos" részét? Mi van, ha az igazságos uralkodó megváltozik? Mi van, ha a Liberális Internacionálé Vezetőjéből pár év alatt eljut a Hazai Putyin állapotig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!