Most akkor milyen politikai beállítottságú lehetek?
Régebben jobboldaliként tekintettem magamra, bár mindig is szimpatizáltam egyes liberális eszmékkel. Az összes általam kitöltött politikai teszt szerint én balliberális vagyok. Ez csak azért fura, mert engem a legtöbb liberális ember gondolkodásmódja roppant idegesít. A túlzott politikai korrektségtől például falra tudok mászni és a pozitív diszkriminációt is teljes mértékben elvetem.
Az utóbbi időkben az is kezd megfogalmazódni bennem, hogy tulajdonképpen Arisztotelésznek igaza volt, a demokrácia elvetendő, helyett a legjobb államforma az "igazságos egyeduralom".
Írtam, hogy 2000 éves rendszerről van szó, és nem volt tökéletes. Ezen mit nem lehet felfogni?
Nekem ezt ajánlották:
Ez szerint én "National Liberal Democrat" vagyis Nemzeti Liberális Demokrata vagyok.
"Írtam, hogy 2000 éves rendszerről van szó, és nem volt tökéletes."
Enyhén szólva nem volt az. Sem igazságos.
Azt nem lehet felfogni, hogy egy igazságtalan rendszert hogy hozhat fel valaki az igazságosság példájának.
Százezrek voltak beszélő szerszámként tartva és pénzért adva-véve. Meg "játékokon" közönség előtt megkínozva és megölve.
Ezt az "apróságot" szerintem azért elég nagyvonalú lenne kihagyni a képből.
# 18/20 Időpont ma 16:39
"de nem volt elképzelhetetlen, hogy valaki felemelkedjen."
De, igen.
Az angol politikai szakszavakat meg 1:1-ben lefordítani értelmetlen, teljesen másra használják nyugaton a liberálist, mint itt. Meg a nemzetit. Meg a demokratát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!