Van még itt olyan személy, akinél a politika családon belüli veszekedést/gyűlöletet okozott?
Sajnálatos módon, az anyai nagyszüleim (és nagybátyám) erőteljesen balliberális nézetűek, gyakran erőszakosan hangoztatják torz eszméiket, és emiatt pedig sokszor elszakad nálam a cérna. Ők viszont olyankor annál inkább mondják a magukét... Igyekszem nem törődni velük, amikor ez megy, de mégis, alaposan felszökik a vérnyomásom, amikor például a migránsokat védik.
Olvastam régebben a Gyakorin, hogy nem szabadna a családban politizálni, de ez a "gondolat" számomra egészen addig a pillanatig ismeretlen volt, sajnos nem azt a "mintát" tapasztaltam az évek során.
(24 éves leszek.)
13:05
Legtöbbször komolyan gondolják, nem csupán a "vicc" kedvéért, néha viszont az is előfordul.
Szerintem családi, baráti körben is nyugodtan lehetne ezekről a témákról beszélgetni, esetleg "vitázni", csak mindezt normális hangnemben, és megbeszélni a nézeteket, nem pedig a másikat győzködni, erőszakos módon.
A legegyszerűbb az lenne, hogy ha legközelebb előállnak a témával,akkor reagáld le nyugodt hangnemben és stílusban, hogy rendben, érted az ő nézeteiket, véleményüket, neked más a véleményed, de ez nem baj, és rakj pontot a dolog végére. Ha látják, hogy nem vagy erre vevő, előbb-utóbb megunják.
13:12
Nem ugratnak, csak ritkán. Gyakran egymás között beszélik meg, és elég, hogy hallom őket.
Igen, a gyűlölet tőlem ered, mert nem tudom elviselni, hogy a saját nagyapám, nagymamám, nagybátyám antimagyarok.
Másik 13:12-es válaszoló, köszönöm a tanácsaidat!
Volt, hogy megpróbáltam, de nem lett jó vége.
"Igen, a gyűlölet tőlem ered"
Igen, nalunk is van ilyen a csaladban, verfideszes, es nem birta 2002ben elviselni, hogy a csalad tobbi tagja nem a fideszre szavazott. Gyakorlatilag testveri kapcsolatokat vert szet evekre.
Ha szerinted antimagyar aki nem akarja agyonlovetni a migransokat, akkornagyon komoly baj van a fejeddel. Eleve mar az sem lehet teljesen szazas aki ezt a szot komolyan hasznalja masokra.
13:17
Nem vagyok hülye, ha arra célzol. Ilyen kevés információ alapján nincs jogod ilyen kijelentéseket tenni.
Pszichésen súlyosan beteg vagyok, de nem az elmémmel vannak gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!