Jogosan zárnak el a családi örökség elől?
A nagyszüleim most adták el egy nyaralojukat és annak az árát akarják szét osztani az unokák között.
Hatan vagyunk, abból kettő meg kiskorú. Tehát addig a bankban lesz.
Én már 20 éves vagyok, de van egy párkapcsolatom 4eve amit az egész családom ellenez. Ebből kifolyólag nem kapom meg a pénzt , mert hogy a párom befolyásol stb stb és elkoltenem hülyeségekre. Természetesen nekem is megmarad a pénz a bankban , de nem nyúlhatok hozzá addig amíg tart ez a kapcsolat.
Egy jó ugrodeszka lenne nekem ez, eltudnam kezdeni az életemet.
Szerintetek ez jogos?
Az összes többi unokatestvérnek és párjának 8-16 óra között van a munkaideje? Nincs egy szaki, aki 7-re vagy 6-ra jár? Nincs egy multinál dolgozó munkás, aki váltott műszakban? Nincs egy bolti dolgozó, aki 9-17 óra között? Nincs egy építőiparban vagy mezőgazdaságban dolgozó, aki tavasztól őszig reggeltől estig, télen meg csak hellyel közzel? Nincs egy tanár, aki akkor, amikor órája van (+ este, amikor készül, dolgozatot javít stb.)? Nincs egy vendéglátóipari dolgozó, aki akkor dolgozik, amikor más pihen: este és hétvégén? Nincs egy multinál dolgozó irodista, aki 8-tól addig dolgozik, amíg a főnökének kedve van hozzá? Nincs egy vállalkozó, aki akkor, amikor megrendelése van, de akkor éjjel-nappal?
Bocs, de ezt a legutóbbi hozzászólásodat képtelen vagyok elhinni. Még ha ilyen szűklátókörűek is lennének nagyszüleid, képtelen vagyok elhinni, hogy akkor más unokatesó párjánál ne találtak volna valami hasonló apróságot.
És ugyebár az EGÉSZ rokonság ellenetek van. Vagyis a szüleid is, testvére(i)d is, nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek. És mindenkinek hasonló nevetséges indokaik lennének? Képtelen vagyok elhinni....
Itt szó sincs semmilyen családi örökségről.
Örökségnek az számít, amit az illető a halála UTÁN másra hagy.
A nagyszüleid a pénzükkel azt csinálnak amit akarnak. Nem kötelességük neked adni, és ők döntik el, hogy kinek adnak belőle és kinek nem.
Azt meg te sem gondolhatod komolyan, hogy a munkaidő beosztása miatt nem kedvelik, ennél nagyobb hülyeséget még nem hallottam. Annak, hogy a kapcsolatodat az egész család ellenzi, biztos, hogy valami nyomósabb oka van, és nem valami jelentéktelen apróság miatt hoznak a nagyszüleid sem ilyen jellegű döntést, hogy nem kapod meg a pénzt. Nyilván a zsarolás nem szép dolog, de kész helyzet előtt vagy: vagy a kapcsolatod, vagy a pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!