Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan zárnak el a családi...

Jogosan zárnak el a családi örökség elől?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim most adták el egy nyaralojukat és annak az árát akarják szét osztani az unokák között.

Hatan vagyunk, abból kettő meg kiskorú. Tehát addig a bankban lesz.

Én már 20 éves vagyok, de van egy párkapcsolatom 4eve amit az egész családom ellenez.  Ebből kifolyólag nem kapom meg a pénzt , mert hogy a párom befolyásol stb stb és elkoltenem hülyeségekre. Természetesen nekem is megmarad a pénz a bankban , de nem nyúlhatok hozzá addig amíg tart ez a kapcsolat.

Egy jó ugrodeszka lenne nekem  ez, eltudnam kezdeni az életemet.

Szerintetek ez jogos?

2017. jan. 31. 11:37
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
20%
Szakítsatok látszólag, aztán ha megvan a pénz, akkor újra össze lehet jönni. Én tuti nem dőlnék be a családi játszmáknak. Ha ők így, akkor én is így.
2017. jan. 31. 12:55
 12/34 anonim ***** válasza:
88%

Nincs semmilyen örökség, mivel élnek a nagyszülők. A pénzükkel azt csinálnak, amit akarnak.

Nyilván van valami oka annak, hogy az egész családod ellenzi a kapcsolatodat.

Ha meg neked is megvan a pénz, akkor nem kizártak, csak egyelőre nem kapod. Szíve joguk eldönteni, hogy mikor adják neked vagy egyáltalán neked adják.

2017. jan. 31. 12:56
 13/34 anonim ***** válasza:
90%
#11: Nyilván nem úgy fog menni, hogy múlt héten szakítottunk, már kapom is a pénzt. Én 1 évet várnék a nagyszülők helyében, ha ennyire persona non grata az illető személy.
2017. jan. 31. 12:58
 14/34 anonim ***** válasza:
87%

Már nem azért, de én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy a párodat ugyan miért utálja az egész család, mert ennek tuti valami oka van. Azt sem árultad el, hogy fiú vagy-e vagy lány (gondolom utóbbi).

Ne érts félre, nyilván a zsarolás egy gusztustalan dolog, de valami oka csak van, hogy a párodat ennyire nem nézik jó szemmel.

Több információ rólatok nem lenne rossz, mert így nehéz tanácsot adni.

2017. jan. 31. 14:04
 15/34 anonim ***** válasza:
78%
Az nem örökség hanem a nagyszüleid pénze.És jogosan zárnak el tőle.Gondolom pár millióért nem hagyod el a párodat.
2017. jan. 31. 14:57
 16/34 anonim ***** válasza:
83%

Ha az én lányomnak olyan kapcsolata lenne, amiben az emberismeretem és tapasztalatom alapján jó eséllyel sérül, akkor

A. Nem szólnék bele, nem tiltanám, de őszintén reménykednék benne, hogy idővel rájön, hogy nem hozzá való az illető.

B. Semmi esetre sem támogatnám, hogy ilyen helyzetben külön költözzön (akár a barátjával költözzön össze). Nem tiltanám, de nem is támogatnám. Ha a saját pénzén meg tudja valósítani, akkor hajrá...

2017. jan. 31. 15:26
 17/34 anonim ***** válasza:
81%
Miért utálják a párodat?
2017. jan. 31. 15:41
 18/34 anonim ***** válasza:
92%
Nem ismerünk sem téged, sem a családodat, sem a párodat, de annyit tudok mondani tapasztalatból, hogy az esetek nagyon nagy többségében a család jobban látja a helyzetet, mint mi magunk. Megérzik, látják hogy nem a megfelelő emberrel vagy.
2017. jan. 31. 16:46
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem örökség, ez ajándék. Elvégre nem halt meg senki. Azt pedig jogosan, tetszésük szerint adják vagy nem adják.
2017. jan. 31. 17:11
 20/34 anonim ***** válasza:
87%
Nem tőled vonják el azt a pénzt, hanem a párodtól. És jogos, hogy nem adják oda, ha azt a pénzt ők csakis neked szánják. Talán egyszer még örülni fogsz ennek. Ki tudja, mit hoz a jövő.
2017. jan. 31. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!