Jogosan zárnak el a családi örökség elől?
A nagyszüleim most adták el egy nyaralojukat és annak az árát akarják szét osztani az unokák között.
Hatan vagyunk, abból kettő meg kiskorú. Tehát addig a bankban lesz.
Én már 20 éves vagyok, de van egy párkapcsolatom 4eve amit az egész családom ellenez. Ebből kifolyólag nem kapom meg a pénzt , mert hogy a párom befolyásol stb stb és elkoltenem hülyeségekre. Természetesen nekem is megmarad a pénz a bankban , de nem nyúlhatok hozzá addig amíg tart ez a kapcsolat.
Egy jó ugrodeszka lenne nekem ez, eltudnam kezdeni az életemet.
Szerintetek ez jogos?
Nincs semmilyen örökség, mivel élnek a nagyszülők. A pénzükkel azt csinálnak, amit akarnak.
Nyilván van valami oka annak, hogy az egész családod ellenzi a kapcsolatodat.
Ha meg neked is megvan a pénz, akkor nem kizártak, csak egyelőre nem kapod. Szíve joguk eldönteni, hogy mikor adják neked vagy egyáltalán neked adják.
Már nem azért, de én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy a párodat ugyan miért utálja az egész család, mert ennek tuti valami oka van. Azt sem árultad el, hogy fiú vagy-e vagy lány (gondolom utóbbi).
Ne érts félre, nyilván a zsarolás egy gusztustalan dolog, de valami oka csak van, hogy a párodat ennyire nem nézik jó szemmel.
Több információ rólatok nem lenne rossz, mert így nehéz tanácsot adni.
Ha az én lányomnak olyan kapcsolata lenne, amiben az emberismeretem és tapasztalatom alapján jó eséllyel sérül, akkor
A. Nem szólnék bele, nem tiltanám, de őszintén reménykednék benne, hogy idővel rájön, hogy nem hozzá való az illető.
B. Semmi esetre sem támogatnám, hogy ilyen helyzetben külön költözzön (akár a barátjával költözzön össze). Nem tiltanám, de nem is támogatnám. Ha a saját pénzén meg tudja valósítani, akkor hajrá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!