Jogosan zárnak el a családi örökség elől?
A nagyszüleim most adták el egy nyaralojukat és annak az árát akarják szét osztani az unokák között.
Hatan vagyunk, abból kettő meg kiskorú. Tehát addig a bankban lesz.
Én már 20 éves vagyok, de van egy párkapcsolatom 4eve amit az egész családom ellenez. Ebből kifolyólag nem kapom meg a pénzt , mert hogy a párom befolyásol stb stb és elkoltenem hülyeségekre. Természetesen nekem is megmarad a pénz a bankban , de nem nyúlhatok hozzá addig amíg tart ez a kapcsolat.
Egy jó ugrodeszka lenne nekem ez, eltudnam kezdeni az életemet.
Szerintetek ez jogos?
"Most amúgy ez lehet kicsit csúnyán fog hangzani,de ha neked is bent lesz a részed a bankban,akkor megvárod,míg nagyszüleid előbb-utóbb meghalnak,és utána örökölheted."
Ez nem egészen igaz: ugyanis a pénz most még nem a kérdezö nevén van, hanem a nagyszülökén. (Különben már most az övé lenne)
Ha a nagyszülök meghalnak, akkor nem a kérdezö kapja meg, hanem elöször a szülei meg az ö tesvérei - azaz a nagyszülök gyerekei - öröklik a pénzt és csak az haláluk után örökölhetne a kérdezö - az összes testvérevel közösen, azaz közel sem azt az összeget, hanem csak egy kis részét.
A nagyszüleid viselkedése a saját szemszögükből abszolút logikus.
Ezt a pénzt neked szánják. Szívesen oda is adnák, ha tudnák, hogy nem fogod hülyeségre elkölteni. Úgy érzik, hogy a párod erősen befolyásol és az ő hatása alatt hülyeségre költenéd. Tehát nem hagyják, hogy eltékozold a pénzt, mert ezt később esetleg te is bánnád.
Én azért kíváncsi lennék, milyen ember lehet a párod, ha az egész család ellenzi a kapcsolatodat.
Csak nem rólad írták ki szüleid ezt a kérdést?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Nem rólam írtak ki, de én is néztem :)
Nálunk nem ez a baj.
Bennem az is felmerült, hogy lehet, hogy a nagyszülők azoknak az unokáknak adták oda a pénzt, akik már eleve a saját lábukon állnak, önállósultak és akik még "gyerekek" azokét tartják a bankban.
Te is írod, hogy a kiskorú unokáknak nem adták oda a pénzt, és hát valljuk be, bizonyos mértékig még te is gyerek vagy, hiszen nem önállóan tartod el magad, hiába vagy jogilag nagykorú.
Szerintem ebben van logika...
Láthatóan nem nagyon akarod elmondani, hogy mi lehet a pároddal, ebből pedig én is arra következtetek, hogy te is nagyon jól tudod, hogy a szüleidnek van igaza, és pontosan tudod, miért utálják a párod. Ergo jogos, hogy nem adják neked oda azt a pénzt.
Ha pedig nincs igazam, igazán leírhatnád végre, hogy milyen a párod, vagy hogy mi az utálat oka, mert ezek nélkül képtelenség erre a kérdésre normálisan válaszolni. Amíg nem írod le ezeket, addig 100%, hogy a szülőknek/nagyszülőknek van igaza, mert te is titkolózol.
Az a bajuk vele, hogy nem olyan mint a többi unokatestvérem párja.
Aprosagok. Például nagypapamnak az hogy nem olyan a munkaideje ami szerinte normális, tehát nem 8-16ig.
Mamám szerint megcsal, mert nem vagyunk mndig együtt. Ennek meg van az oka amivel én tisztában vagyok , de ahhoz semmi köze a családomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!