Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan zárnak el a családi...

Jogosan zárnak el a családi örökség elől?

Figyelt kérdés

A nagyszüleim most adták el egy nyaralojukat és annak az árát akarják szét osztani az unokák között.

Hatan vagyunk, abból kettő meg kiskorú. Tehát addig a bankban lesz.

Én már 20 éves vagyok, de van egy párkapcsolatom 4eve amit az egész családom ellenez.  Ebből kifolyólag nem kapom meg a pénzt , mert hogy a párom befolyásol stb stb és elkoltenem hülyeségekre. Természetesen nekem is megmarad a pénz a bankban , de nem nyúlhatok hozzá addig amíg tart ez a kapcsolat.

Egy jó ugrodeszka lenne nekem  ez, eltudnam kezdeni az életemet.

Szerintetek ez jogos?

2017. jan. 31. 11:37
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
78%
Apropó: ez így helytelen. Az "örökséget" vagy bármit zárják el előled, és nem téged az elől.
2017. jan. 31. 17:27
 22/34 anonim ***** válasza:
38%
Most amúgy ez lehet kicsit csúnyán fog hangzani,de ha neked is bent lesz a részed a bankban,akkor megvárod,míg nagyszüleid előbb-utóbb meghalnak,és utána örökölheted.
2017. jan. 31. 20:11
 23/34 anonim ***** válasza:
85%

"Most amúgy ez lehet kicsit csúnyán fog hangzani,de ha neked is bent lesz a részed a bankban,akkor megvárod,míg nagyszüleid előbb-utóbb meghalnak,és utána örökölheted."

Ez nem egészen igaz: ugyanis a pénz most még nem a kérdezö nevén van, hanem a nagyszülökén. (Különben már most az övé lenne)

Ha a nagyszülök meghalnak, akkor nem a kérdezö kapja meg, hanem elöször a szülei meg az ö tesvérei - azaz a nagyszülök gyerekei - öröklik a pénzt és csak az haláluk után örökölhetne a kérdezö - az összes testvérevel közösen, azaz közel sem azt az összeget, hanem csak egy kis részét.

2017. jan. 31. 22:04
 24/34 anonim ***** válasza:
76%

A nagyszüleid viselkedése a saját szemszögükből abszolút logikus.

Ezt a pénzt neked szánják. Szívesen oda is adnák, ha tudnák, hogy nem fogod hülyeségre elkölteni. Úgy érzik, hogy a párod erősen befolyásol és az ő hatása alatt hülyeségre költenéd. Tehát nem hagyják, hogy eltékozold a pénzt, mert ezt később esetleg te is bánnád.

Én azért kíváncsi lennék, milyen ember lehet a párod, ha az egész család ellenzi a kapcsolatodat.

Csak nem rólad írták ki szüleid ezt a kérdést?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

2017. jan. 31. 22:33
 25/34 A kérdező kommentje:

Nem rólam írtak ki, de én is néztem :)

Nálunk nem ez a baj.

2017. jan. 31. 23:09
 26/34 anonim ***** válasza:
52%
Elárulod mi a baj?
2017. febr. 1. 04:37
 27/34 anonim ***** válasza:
73%

Bennem az is felmerült, hogy lehet, hogy a nagyszülők azoknak az unokáknak adták oda a pénzt, akik már eleve a saját lábukon állnak, önállósultak és akik még "gyerekek" azokét tartják a bankban.

Te is írod, hogy a kiskorú unokáknak nem adták oda a pénzt, és hát valljuk be, bizonyos mértékig még te is gyerek vagy, hiszen nem önállóan tartod el magad, hiába vagy jogilag nagykorú.

Szerintem ebben van logika...

2017. febr. 1. 12:16
 28/34 anonim ***** válasza:
81%

Láthatóan nem nagyon akarod elmondani, hogy mi lehet a pároddal, ebből pedig én is arra következtetek, hogy te is nagyon jól tudod, hogy a szüleidnek van igaza, és pontosan tudod, miért utálják a párod. Ergo jogos, hogy nem adják neked oda azt a pénzt.

Ha pedig nincs igazam, igazán leírhatnád végre, hogy milyen a párod, vagy hogy mi az utálat oka, mert ezek nélkül képtelenség erre a kérdésre normálisan válaszolni. Amíg nem írod le ezeket, addig 100%, hogy a szülőknek/nagyszülőknek van igaza, mert te is titkolózol.

2017. febr. 1. 17:07
 29/34 anonim ***** válasza:
17%
Én nem védem őt, mert nagyon valószínű, hogy ha az egész család ellene van, akkor nem annyi a probléma, hogy van egy tetkója. De az égvilágon semmi közünk ahhoz, hogy mi a baj vele. A kérdéshez szorosan nem kapcsolódik, mert leírta mindenki, hogy ha jogos az utálat, akkor jogos, hogy nem kapja meg a pénzt. Ha nem jogos, akkor nem az, és kész. De itt az összes kérdésnél, ahol csak egy icipici részlet is kimarad, rögtön jön a vallatás.
2017. febr. 1. 17:19
 30/34 A kérdező kommentje:

Az a bajuk vele, hogy nem olyan mint a többi unokatestvérem párja.

Aprosagok. Például nagypapamnak az hogy nem olyan a munkaideje ami szerinte normális, tehát nem 8-16ig.

Mamám szerint megcsal, mert nem vagyunk mndig együtt. Ennek meg van az oka amivel én tisztában vagyok , de ahhoz semmi köze a családomnak.

2017. febr. 1. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!