Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket is zavarna, ha a...

Titeket is zavarna, ha a férjetek testvére és annak családja heti rendszerességgel látogatna meg benneteket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem: én is szeretem őket, nem velük van a bajom, csak én inkább magamnak való típus vagyok.

A férjemnek semmi gondja nincs ezzel, viszont engem zavar, hogy minden héten szombaton vagy vasárnap nálunk vannak kb déltől este 5-ig.

Mi alig megyünk hozzájuk, ők soha nem hívnak minket, különösebb invitálást ők sem kapnak, de nem zavartatják magukat, jönnek, mert tőlük ez a szokás, hisz a családi házban vagyunk az anyósommal együtt (ő már külön lakrészben), és a kb 10 év alatt ők így szokták meg. Ha mi megyünk/mennénk, szívesen látnak/látnának - de vajon heti rendszerességgel 4-5 óra hosszán át...?!

Unom, hogy hallgatni kell őket, beszélgetni velük, hogy a heti munka után nem lehet csak nyugodtan ejtőzni, hogyha lenne gyerekünk, akkor nem lehetne családias hétvégét tartani, mert őket kéne lesni, és oké, hogy a tesója nem hozzám jön (jó a viszonyunk amúgy), hanem az anyjához meg a testvéréhez, de akkor is idegesít, hogy nem nagyon zavartatják magukat. Ha ünnep van, akkor is jönnek, egy karácsonyra sem hívta meg még a saját anyját sem, jobb neki jönni, innen vinni az ételt, mintsem neki készülődni - megszokásból vagy bunkóságból, már magam sem tudom.

Amikor ezt finoman felhoztam a férjemnek, ő azt mondta, hogy egyáltalán nem zavarja az, hogy az egyetlen tesója, akire számíthat és akiben megbízik, jön heti rendszerességgel. Én is szeretem őket, mert tényleg jó emberek, csak sok már ez a vendéglátás nekem. Nem azért, mert én sütök-főzök, vagy mert megtömöm őket, csak maga a lelki része.

Nem lenne bajom, ha havi 1x-2x jönnének, vagy legalább néha rákérdeznének, hogy mi mikor megyünk. Nekünk/nekem is jó lenne kimozdulni.

Aki szerint ilyenkor zárkózzak be a szobába, ha nem tetszik, az menjen is innen, legyen oly kedves.

Volt valaki hasonló szituációban? Ki hogyan cselekedett? Milyen tanácsot adnátok?

Előre is köszönöm.

2017. jan. 30. 18:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
81%
A két tesónak érzelmileg akkor is az a szülői ház, ha papíron a fele a nevedre került, és ezt nem bántásból írom. Szerintem ezért is nehéz megértetni a férjeddel, hogy mi bajod van, a szülői házba egy szerető, összetartó családban úgy megy az ember, mintha hazamenne, 30 év után is. Nem írtad, hogy a férjed tesója férfi-e vagy nő, de talán az ő párjánál érdemes lenne puhatolózni, hogy neki ez a minden hétvégi odajárás mennyire fekszik, ő nem szeretne vajon külön programot? Persze, ha neki így kényelmes, akkor nem számíthatsz rá, max annyit tudsz tenni, hogy minden második hétvégére meghívatod magatokat, ha kell, pofátlanul, még ott az ebédlőasztalnál, mindenki előtt. Ha sikerül azt rendszerré tenni, hogy vendégjárás kölcsönösségi alapon van, akkor előbb-utóbb el fognak maradozni.
2017. jan. 31. 06:45
 32/41 anonim ***** válasza:
94%
Amit 31-es irt teljesen igaz. Ha eredetileg az o csaladi hazul volt nyilvan ez lett a megszokott. Akkor is radiryak a felet papiron.
2017. jan. 31. 07:30
 33/41 anonim ***** válasza:
66%
neked nem kell ott ülni és hallgatni őket, bemész a hálóba és kész
2017. jan. 31. 11:14
 34/41 anonim ***** válasza:
69%

En nem ertem ezeket a taktizazasokat, kerulo utakat, meg cselezeseket. Egy hazassagban nem alap lenne az oszinteseg? Ahol valakinek nem lehet a parjaval / ferjevel megbeszelni valamit, ott azert nem biztos hogy midenki egyenranguan vesz reszt a kapcsolatban. Kompromisszumot is lehet kotni neha.

Es amugy miert is kene a sajat otthonaban a sogor/sogorno erzelmi kotodeset a csaladi hazhoz sajat igenyei ele helyezni minden aldott hetvegen? Akkor mit csinalnanak, ha eladtak volna a hazat idegeneknek kozben, oda is bejarkalnanak nosztalgiazni?

Ertem en hogy csalad meg minden, de akerdezo is csaladtag lett, az o igenyeivel mi van? Azt nem lehet tiszteletben tartani?

Vagy rendeljen ala mindent a ferjenek es a csaladjanak csak azert mert hozza ment? Azert ez egy kicsit abszurd.

Es ha belegondolunk valoban nem lehet tul nagy keres hogy ne uljenek mar ott minden szombat delutan 5-6 ora hosszat.

2017. jan. 31. 15:02
 35/41 anonim ***** válasza:
80%

Leírtad a megoldást, azt mondtad, nem zavarna, ha havi 1x-2x jönnének. Le kell ülni a férjeddel és újból felhozni a témát, és mondani neki, hogy beszéljen a tesójával, hogy csak kéthetente jöjjenek. Az kb. havi 2 alkalom. Így minden második hétvégétek szabad, kettesben lehettek. És a tesóék sincsenek elhanyagolva, mert ha heti helyett kétheti rendszerességgel jönnek, még akkor is vannak ott bőven eleget.

Azt meg ne fogadd el a férjedtől magyarázatnak, hogy őt nem zavarja. Mert téged meg zavar. És ebben a házasságban ketten vagytok, ergo félúton kell találkoznotok. Nem lehet, hogy csak az egyikőtök akarata érvényesüljön. Vagy ennyi erővel a te akaratod is érvényesülhetne, és örökre kitilthatnád őket a házból.

2017. jan. 31. 15:46
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy rendeljen ala mindent a ferjenek es a csaladjanak csak azert mert hozza ment? "

Ki mondta, hogy rendelje alá? Nem tudom, min vagy ennyire felháborodva, megoldási javaslatot tettem, miután az őszinte beszélgetés nem volt sikeres. Azért meg nem biztos, hogy érdemes felrúgni egy kapcsolatot, mert a férj jóban van a tesójával, és heti egyszer összeülnek. (Mellesleg az is egy érdekes szitu, hogy a szülői ház fele a kérdező nevére került, miközben két leszármazott van a családban.)

2017. jan. 31. 16:02
 37/41 anonim ***** válasza:
57%

#36-os, nem konkretan neked szantam, azt sem tudom melyik volt a Te hozzaszolasod..hanem vegigolvastam az osszes elozo hozzaszolast, ez alapjan fogalmaztam meg ezt a kerdest. En nem vagyok felhaborodva, nem ertem is honnan veszed ezt. Nem szamit...

#34 es voltam

2017. jan. 31. 16:16
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Ez történik akkor, ha az anyóshoz költözik a házaspár. Nagyon ritka hogy nem lesz katasztrófa.

Kellett az ingyen házrész de annak mindig ára van.

Ilyenkor vagy az egyik vagy a másik fél besokall, mint 2 nő a munkahelyen.

Ilyenkor aztán a problémázó fél mindig fog találni valamit amibe beleköthet.

Most még a tesókkal van a baj, aztán az anyós jár túl sokat unokázni, az após kér túl sokszor segítséget a ház körül és így tovább.

Valami mindig lesz.

Inkább mennék egyszobás albérletbe, mint más nyakára.

2017. febr. 1. 11:05
 39/41 anonim ***** válasza:
72%
Régen nálunk is sok gond volt ebből, de a férjem sem rajongott ezért a rendszerért így könnyebb volt tenni ellene (csak ő korábban sokáig ráhagyta ezt a családjára). Mielőbb próbáld elérni, hogy olyan rendszer alakuljon ki ami mindenkinek megfelel, mert később még nehezebb lesz. Ha neked havi 1x, 2x belefér hogy jönnek, akkor tiszta sor hogy a másik két alkalmat a hónapban a férjed töltse a tesójánál, vagy menjenek el sörözni vagy akármi. Nekem sikerült ezt elérni, de volt egy-két nagy családi botrány belőle, és persze azóta is én vagyok a fő családi ünneprontó mindenki szemében de nem érdekel. A legjobb az volt mikor a férjem bátyja átjött hétköznap napközben (mikor két műszak közt én otthon voltam de a párom nem), hogy szeretne internetezni. Hát én meg nem engedtem be, hanem elküldtem hogy menjen internet kávézóba, de én most nem fogadok vendégeket. Állt a bál miatta, mert addig mindenki úgy gondolta hozzánk akkor jön-megy amikor kedve szottyan. Szerencsére leszoktak róla.
2017. febr. 1. 12:54
 40/41 anonim ***** válasza:
57%

Én azt javaslom, hogy miután el van szva minden hétvégétek, talán nem lenne nagy áldozat, ha tetéznétek, hogy ti kezdtek el átmenni, hogy "nekik ne kelljen".

Esetleg jelezni a férjednek, hogy a továbbiakban minden 4. alkalommal kívánsz jelen lenni, a fenti okokból, mivel van neki ugye "az egyetlen tesója, akire számíthat és akiben megbízik", de van mellette az egyetlen, hasonló kvalitásokkal bíró felesége, akit ezek a látogatások inkább fárasztanak, mint feltöltenek. Helyette pedig csinálj természetesen olyat, ami kikapcsol, feltölt, azaz törődj magaddal, kicsit haladj abba az irányba, aki akkor voltál, mikor ismerkedtetek, tehát akinek megszeretett, mert az csak előnyötökre válhat.

Esetleg szervezz valami programot, pl. étterem (kisvendéglő), kirándulás, akármi, hátha akkor párosban nem értek rá egyik másik hétvégén.

2017. febr. 2. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!