Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket is zavarna, ha a...

Titeket is zavarna, ha a férjetek testvére és annak családja heti rendszerességgel látogatna meg benneteket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem: én is szeretem őket, nem velük van a bajom, csak én inkább magamnak való típus vagyok.

A férjemnek semmi gondja nincs ezzel, viszont engem zavar, hogy minden héten szombaton vagy vasárnap nálunk vannak kb déltől este 5-ig.

Mi alig megyünk hozzájuk, ők soha nem hívnak minket, különösebb invitálást ők sem kapnak, de nem zavartatják magukat, jönnek, mert tőlük ez a szokás, hisz a családi házban vagyunk az anyósommal együtt (ő már külön lakrészben), és a kb 10 év alatt ők így szokták meg. Ha mi megyünk/mennénk, szívesen látnak/látnának - de vajon heti rendszerességgel 4-5 óra hosszán át...?!

Unom, hogy hallgatni kell őket, beszélgetni velük, hogy a heti munka után nem lehet csak nyugodtan ejtőzni, hogyha lenne gyerekünk, akkor nem lehetne családias hétvégét tartani, mert őket kéne lesni, és oké, hogy a tesója nem hozzám jön (jó a viszonyunk amúgy), hanem az anyjához meg a testvéréhez, de akkor is idegesít, hogy nem nagyon zavartatják magukat. Ha ünnep van, akkor is jönnek, egy karácsonyra sem hívta meg még a saját anyját sem, jobb neki jönni, innen vinni az ételt, mintsem neki készülődni - megszokásból vagy bunkóságból, már magam sem tudom.

Amikor ezt finoman felhoztam a férjemnek, ő azt mondta, hogy egyáltalán nem zavarja az, hogy az egyetlen tesója, akire számíthat és akiben megbízik, jön heti rendszerességgel. Én is szeretem őket, mert tényleg jó emberek, csak sok már ez a vendéglátás nekem. Nem azért, mert én sütök-főzök, vagy mert megtömöm őket, csak maga a lelki része.

Nem lenne bajom, ha havi 1x-2x jönnének, vagy legalább néha rákérdeznének, hogy mi mikor megyünk. Nekünk/nekem is jó lenne kimozdulni.

Aki szerint ilyenkor zárkózzak be a szobába, ha nem tetszik, az menjen is innen, legyen oly kedves.

Volt valaki hasonló szituációban? Ki hogyan cselekedett? Milyen tanácsot adnátok?

Előre is köszönöm.

2017. jan. 30. 18:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
31%

Sosem értem. Naponta 5-6 ilyen kérdés jön, ahol a férj/feleség problémának és tehernek érzi a párja egész családját meg a szokásaikat.

Amikor valakivel összekötöd az életed, akkor a családjával is összekötöd. Ez nem úgy működik, hogy na hozzád megyek Lacikám, de anyádékat meg a húgodékat pattintsd már le légyszike, apáddal meg többet ne járj szombatonként horgászni, mert én akarok veled programot csinálni.

Ha beházasodsz egy családba, akkor neked kell felvenned az ő szokásaikat (pláne, ha még a házukba is költözöl), ne akarj mindenkit megváltoztatni, és szétszakítani őket, csak mert te magadnak való vagy.

Akkor rossz férjet választottál.

2017. jan. 30. 19:40
 22/41 anonim ***** válasza:
42%

12-es válaszoló vagyok.

Próbáltam azóta is gondolkozni, hogy milyen használható tanáccsal lássalak el, de annál jobb nem jut eszembe, hogy ne legyetek otthon.

Gondolj bele!

Tételezzük fel, hogy a férjeden "keresztülvered", hogy beszéljen a sógorékkal, akkor azt hogy is tegye?

Mit mondjon?

Ne gyertek ilyen sűrűn, mert .... (?)

Miért is?

Szerintem ezt sértődés és harag nélkül nem lehet keresztülvinni, mivel rajtad kívül a többi családtagnak ez nem zavaró, sőt igénylik egymás társaságát, ez náluk a bevett gyakorlat.

Ha te szóváteszed, szembemész az egész családdal.

Marad az eredeti elgondolásom, kapd karon a férjed és amilyen sűrűn csak lehet, lépjetek meg otthonról!

2017. jan. 30. 19:42
 23/41 longlife ***** válasza:
68%
kérdező:a #15 ös csak 1 példát írt le.Valahogy én is így beszélnék,de azzal folytatva,vagy kiegészítve,hogy:Jó akkor mentem a barátnőmhöz..Vagy megmondani,hogy ebéd után szeretnék sziesztázni,és még akármi is lehet,viszont igen csak zavarna,ha tesódék ma jönnének..vagy kedvesem vettem 2 jegyet moziba megyünk.És igen du.12.40 es előadásra.Vagy 13.30 as-ra.És ha jönnek akkor megmondod a sógornak,hogy figyeljetek mi megyünk moziba,én nem tudok most veletek traccsolni,mert készülődöm.Párocskám lassan te is készüljél,mert nem szeretnék elkésni,sőt a jegyet fél órával hamarabb kell átvenni...És ha van szád megmondhatod,hogy baromira fáradt vagy elvonulsz lepihenni.
2017. jan. 30. 19:45
 24/41 anonim ***** válasza:
51%

Na amit egyik valaszolo irt hogy te hazasodtal be nekef kell a rokonokat viselni meg alkalmazkodni jo nagy baromsag.

Ahol szerencses helyzetben mondjuk van 4 generacio ott minden hetvegen egyutt van mindenki? Mert mondjuk anyosom anyosaek osszejarnak ferjemmel szoval anyosom is. Viszont vittek mindig a ferjemet hazassag elott, trhat alkalmazkodjak es menjek en is. Ha lesz gyerekunk visszuk ot is. Ha o felno es meghazasodik, a felesege is alkalmazkodik tehat jon is. Kiraly :)

2017. jan. 30. 19:46
 25/41 anonim ***** válasza:
45%
Bármennyire is összetartó egy család, akkor sem kell a másik nyakán ülni. Én megértelek. Nekik sincs igenyuk a saját kis családjukra ??? Havi 1 ilyen alkalom bőven elég lenne. És az nem igaz amit fentebb irtak..hogy nem lehet megvaltoztatni ,rossz ferj bla bla.. Ezt kompromisszumnak hívják...
2017. jan. 30. 19:46
 26/41 anonim ***** válasza:
47%

Sok jó ötlet van itt,csak legyen aki meghallja.

Pl meg lehet mondani a rokonoknak hogy most nem alkalmas,poszter mehet barátnőzni vagy hobbijával foglalkozni,férjjel mehetnek programra.

El se tudom képzelni hogy normális házasságban ezt nem lehet megbeszélni.

2017. jan. 30. 19:53
 27/41 anonim ***** válasza:
38%
De itt a férj is beházasodott a kérdezőhöz. Tudom, hogy extrovertáltaknak áll a világ, de az abszurd, hogy csak az egyik alkalmazkodjon.
2017. jan. 30. 20:01
 28/41 anonim ***** válasza:
46%

Nekem is ilyen ötletek jutottak eszembe, hogy egyszerűen elmentek otthonról. Ha egy hónapon keresztül minden hétvégén megteszitek, talán leszoknak róla. Vagy jó alaposan megreggeliztek, és nem főzöl ebédet. Talán ha nem kínálod őket semmivel, megéheznek, és hazamennek, te meg megfőzöl, amikor elmentek.

De az is lehet egy megoldás, hogy megmondod nekik, nézzétek, nagyon szeretlek titeket, alkalmanként szívesen vendégül is látlak, de kérlek, hogy ritkítsátok a látogatásokat, mert szeretném a hétvégéimet a férjemmel kettesben tölteni.

Az, hogy neked kell alkalmazkodnod, mert beházasodtál, nettó butaság. A férjed meg a te családodba házasodott be, neki pont annyira dolga az alkalmazkodás, mint neked. És az sem szempont, hogy kinek a tulajdona a lakás. Az a te otthonod is, ahol neked is vannak jogaid, még akkor is, ha teljes egészében a férjed nevén lenne. 15 évig lakott a férjem az én lakásomban, soha egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy ettől nekem több jogom lenne komfortosan érezni magam, mint neki.

2017. jan. 30. 21:40
 29/41 anonim ***** válasza:
84%
Hát hogyha az anyós házába költöznék, akkor nyilván figyelembe vettem volna, hogy sokat fog jönni a testvér is. Mivel ez csak téged zavar, nem hiszem, hogy össze kéne ugrasztani a testvéreket emiatt a pár óra miatt. Nem tudom, a férjed nélkül nem tudod elfoglalni magad? Nem kell ott ülni és őrizni őket, meg vendéglátást csinálni a dologból, amikor nyilván ők nem vendégként, hanem családtagként érkeznek "haza".
2017. jan. 30. 22:11
 30/41 anonim ***** válasza:
85%

Hát ha rendszeresen vasárnap délben 12-kor megérkeznek a sógorék, akkor elég kínos leülni a házigazdáknak ebédelni, és őket nem kínálni. Meg valószínű a kérdező el tudja magát foglalni a férje nélkül is, de gondolom nem azért ment férjhez, hogy a heti munka után hétvégenként is egyedül foglalja el magát. De az is furcsán venné ki magát, ha ő bemegy a másik szobába olvasni, vagy tévézni, vagy elmegy sétálni, miközben sógorék ott ülnek a nappalijukban.

Le lehet pontozni, de én biztos megvesznék, ha minden hétvégén ebédre megérkezne valamelyik rokon, akár a saját rokonom is.

2017. jan. 31. 01:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!