Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket is zavarna, ha a...

Titeket is zavarna, ha a férjetek testvére és annak családja heti rendszerességgel látogatna meg benneteket?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem: én is szeretem őket, nem velük van a bajom, csak én inkább magamnak való típus vagyok.

A férjemnek semmi gondja nincs ezzel, viszont engem zavar, hogy minden héten szombaton vagy vasárnap nálunk vannak kb déltől este 5-ig.

Mi alig megyünk hozzájuk, ők soha nem hívnak minket, különösebb invitálást ők sem kapnak, de nem zavartatják magukat, jönnek, mert tőlük ez a szokás, hisz a családi házban vagyunk az anyósommal együtt (ő már külön lakrészben), és a kb 10 év alatt ők így szokták meg. Ha mi megyünk/mennénk, szívesen látnak/látnának - de vajon heti rendszerességgel 4-5 óra hosszán át...?!

Unom, hogy hallgatni kell őket, beszélgetni velük, hogy a heti munka után nem lehet csak nyugodtan ejtőzni, hogyha lenne gyerekünk, akkor nem lehetne családias hétvégét tartani, mert őket kéne lesni, és oké, hogy a tesója nem hozzám jön (jó a viszonyunk amúgy), hanem az anyjához meg a testvéréhez, de akkor is idegesít, hogy nem nagyon zavartatják magukat. Ha ünnep van, akkor is jönnek, egy karácsonyra sem hívta meg még a saját anyját sem, jobb neki jönni, innen vinni az ételt, mintsem neki készülődni - megszokásból vagy bunkóságból, már magam sem tudom.

Amikor ezt finoman felhoztam a férjemnek, ő azt mondta, hogy egyáltalán nem zavarja az, hogy az egyetlen tesója, akire számíthat és akiben megbízik, jön heti rendszerességgel. Én is szeretem őket, mert tényleg jó emberek, csak sok már ez a vendéglátás nekem. Nem azért, mert én sütök-főzök, vagy mert megtömöm őket, csak maga a lelki része.

Nem lenne bajom, ha havi 1x-2x jönnének, vagy legalább néha rákérdeznének, hogy mi mikor megyünk. Nekünk/nekem is jó lenne kimozdulni.

Aki szerint ilyenkor zárkózzak be a szobába, ha nem tetszik, az menjen is innen, legyen oly kedves.

Volt valaki hasonló szituációban? Ki hogyan cselekedett? Milyen tanácsot adnátok?

Előre is köszönöm.

2017. jan. 30. 18:44
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
34%

Valamelyik nap tettem fel azt a kérdést,hogy a párom 3hetente jár haza úgymond 1egész napra és utolsó itthon tartozkodásakor a testvérével volt szinte egész nap.És máskor is sokszor vagxunk a családjánál amikor haza jönn.Negkérdeztem,hogy normális e ha ez engem zavar?A válaszok kb:én egy hisztis p.csa vagyok,meg magamnak való meg stb.

:D

Szerintem a megoldás az az ha beszélsz a rokonokkal,hogy most ne jöjjenek mert mást terveztek.

2017. jan. 30. 19:06
 12/41 anonim ***** válasza:
51%

Szar ügy!

Az az érzésem, ha tovább is feszegeted ezt a kérdést, jól nem fogsz kijönni belőle.

Most egy darabig ne szólj egy szót sem, hadd kerüljön le a téma a napirendről, aztán kezdj el programokat csinálni a hétvégékre, mondjuk minden másodikra is elég.

Így a sógorodékkal havonta csak 2x találkoznátok és 2 hétvége meg a tiétek lenne.

Egyébként sem értem, hogy egy fiatal, gyermektelen pár miért üldögél otthon minden hétvégén?

2017. jan. 30. 19:10
 13/41 A kérdező kommentje:
2 napból mind a kettőn csavarogjunk? :) Mindig kimozdulunk valamerre, de nem egész hétvégére.
2017. jan. 30. 19:14
 14/41 gömbicica ***** válasza:
35%

azon a pénzen szervezz valami programot kettőtöknek :)

biztos tudod mennyibe kerül egy ilyen trakta.

Előre pár héttel leszervezed, elővezeted, és mentek.

aztán jöjjenek a rokonok az üres ajtóra.

2017. jan. 30. 19:16
 15/41 anonim ***** válasza:
29%

Még egyszer.

"Jani, szeretném ha nem jönnének hozzánk mindig a Lóriék, mert szeretnék kettesben is lenni veled a hétvégén és jó lenne egy kis magamra fordított idő is.

"De Juci, engem nem zavar."

"Oké, rendben..."

2017. jan. 30. 19:18
 16/41 A kérdező kommentje:
74%-os, neked biztos olyan tökéletes életed van. A válaszaidból süt a fennhéjázás és a nagyképűség, segítségnyújtásra való hajlamod egyenlő a nullával. Szellemi fölényedet ne becsüld oly nagyra, nem vagy annyira érett, nehogy azt hidd.
2017. jan. 30. 19:21
 17/41 anonim ***** válasza:
43%

Az a vicc, hogy ha az ember próbál rávilágítani a helyzet abszurditására, jön a támadás. Neked megmondták hogy jó ez így ahogy van, aztán jöttél ide panaszkodni.

Annyit kellett volna tenned, hogy kommunikálod a gondod a párodnak, csak neki nem mered. Felőlem játszhatod a sértett asszonyságot, de nem engem kényszerítenek ilyen helyzetbe.

Ha pedig a görbe tükör nem tetszik, akkor rossz helyen jársz. Nem itt az ismeretleneket kell tudni bátran osztani, hanem a férjed előtt kell felnőttként fellépni.

2017. jan. 30. 19:24
 18/41 A kérdező kommentje:
De hiába villogtatod a helyzet abszurditását, szerinted az segít? Nem elemzést kértem, hanem megoldást, vagy inkább tapasztalatokat. Beszéltem a férjemmel is, nem vagyok egy gyáva nyuszi. Úgy éreztem, patthelyzetben vagyunk, amit valahogy meg kellene oldani, hogy a kecske is meg a káposzta is... hátha itt valaki okosabb lett volna tőlem...
2017. jan. 30. 19:31
 19/41 anonim ***** válasza:
46%
"Jani, szólj a Lóriéknak hogy ne jöjjenek át minden hétvégén, nekünk is legyen magánéletünk. Havi egy alkalom rendben van."
2017. jan. 30. 19:36
 20/41 anonim ***** válasza:
46%

De mi van akkor hogy ha valaki maganak valo? En pl nem szeretem ha hozzank vendegek jonnek, foleg bejelentes nelkul, mert nekem hetvegen kell a nyugalom, az, hogy a magam ura legyek. Az, hogy ha faradt vagyok, akkor ne masra kelljen mar fozni, meg mast korbeugralni.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy a sajat hazaban akkor es ugy kapcsolodjon ki, ahogy arra igenye van. Ezt illik mindenkinek tiszteletben tartani.. en sem allitok be senkihez hivatlanul, csak ha elore megbeszeltuk. Mondjuk nekunk messze lakik a csalad.

De a ferjemmel meg tudtuk ezt beszelni, amikor mindkettonknek alkalmas megyunk, vagy fogadunk vendegeket.

Beszelj a ferjeddel, nem kell mellebeszeles, hogy kettesben meg kozos program stb. Az a te otthonod is, es ha teged zavarnak hogy ott vannak, menjen at a ferjed a testverehez egy honapban 1-2szer, addig te tudsz kikapcsolodni, magaddal torodni. Ha baba lesz ugysem lesz ra sok idod...es vajon akkor is oda fognak jarni orakra? Majd nezik hogy szoptatod meg altatod meg akarmi?

Le kell oket szoktatni rola surgosen.

2017. jan. 30. 19:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!