Ha fogyatékos gyereked születne, akkor felnevelnéd akkor is, ha az egész életed rámenne? Tegyük fel: szép nő, helyes férfi, boldog párkapcsolat, jó karrier, szép ház, autó, minden ami kell. Egy gyerekre vágytunk.
Még mielőtt mindenki neked támadna:
Szerintem Te döntesz, de a következményeket is el kell tudnod majd viselned: tudod, lelkiismeret... viszont, tényleg ha minden életterületen meg vagy elégedve, lehet hogy ezt szánta neked "a sors" mint kihívást, és lehet hogy a következő saját gyerkőc is hasonló adottsággal születne...de ezt mi nem tudhatjuk, én biztos nem sütném rád a szégyen bélyegét, ha esetleg máshogy döntenél :)
Igen, intézetbe sem egyszerű ám beadni... Hogy milyen a fogyatékosság, az is nagyon számít szerintem, bár biztos kőszívű vagyok... Ha mondjuk egy tök értelmi fogyatékos gyerek születne, vagy teljesen lebénult... tudomisén. Hát akkor nehéz a helyzet. Én lehet, hogy szólnék a dokinak, hogy nem tudom mit kell csinálni, de csinálja meg... ne szenvedjen... Tudom durván hangzik, de én kimondom. A gond csak az, hogy mondjuk így vagy úgy az ember lemond a gyerekről, mert fogyi, aztán 5 év múlva meg kijön valami kezelés, hogy mittudomén a csecsemő kori bénultságot tudják gyógyítani... na az necc :S
Ez már csak személyes dolog, de például egy ilyen kis Down kóros gyerektől meg tudnék bolondulni... ne verjen meg az isten, de ez van...
nagynénéméknél ez a szitu. minden megvan, ami csak elképzelhető! plusz egy fogyatékos kislány...
idegileg leépültek 7 év alatt, szinte teljesen
fenyegetik, ütik a gyereket!!!
3 év múlva olyan iskolába fogják vinni, ami bentlakásos és ilyen gyerekekre specializálódott.
otthon nem tanult semmit
régebben vitték ovibe/bölcsibe, de a lustaság győzött és nem vitték el reggelente :S pedig mikor járt, látszódott a fejlődés...!
istenemre mondom, nagyon sajnálom a kislányt... pedig még van az az őssejt terápia is, amire elvihették volna, anyagilag is megengedhették volna maguknak, de mivel vmi internetes fórumon azt olvasták, hogy fáj, ezért nem vitték el...
(te mit választanál? 5 napnyi fájdalom és beszédkézség, koordinált mozgás, stb, vagy minden fájdalom nélkül fogyatékos élet...?)
megjegyezném, a szülők eléggé későn vállaltak gyereket! és ha meghalnak, mi lesz? majd a bátyja neveli... vagyis ők így gondolják...
azért osztottam veled meg ezt a történetet, hogy vond le a saját következtetéseidet. nem szeretnélek ebben befolyásolni!
üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!