Hogy költözzek el minimálbérből?
minimálbérből ? sehogy.
aki ebbe az országban szegénynek születik annak csak a kivándorlás marad
Kedves 8-as, ahol én élek, (Keletitől pu.-tól 50 km-re, közig.határtól 35 km-re) Pest megyében, ott 20-30ezerért lehet komplett, nagyon rendes házat bérelni, ...ha valaki kiadja, ennyit kér.
Csakhogy!
Ha nem talál olyan munkahelyet, ahol fizetik a bejárást, a beutazás elviszi a differenciát és ez, különösen család esetében komoly probléma.
11#azért ez nem teljesen igaz..Sokan születnek szegény családba és mégis ki tudnak törni belőle szorgalommal és tanulással.
De abban igazad van,hogy minimálbérből nem lehet boldogulni itthon,bőven a létminimum alatt van.
#12 Pest megyét kicsit "koncentráltabban" érettem, inkább Bp vonzáskörzetére gondoltam, az agglomerációhoz tartozó városok stb.
ott bizony egy szutykos lelakott albérlet is 60+rezsi
tudom mert már 6 hónapja nézegetem a hirdetéseket, és még mindig gusztustalanul el vannak szállva az árak.
a kivándorlásról meg annyit, hogy a közhiedelemmel ellentétben külföldön nem "kolbászból van a nagykapu"
egy alap albérlet 600-800 euró, és minimálbér egy magyar vendégmunkásnak 1200 euró.
lehet osztani szorozni hogy mennyire éri meg.
Eladni azt az ingatlant, amiben laktok, és két kisebbet venni. Saját lakást, ha jól választottad ki, fenn tudsz tartani.
Az enyém 60 nm, és 25 E alatt van a rezsije, évente +30-40 E Ft a fűtés miatt még (konvektoros, 4 m magas, lehet ezt is csökkenteni, ha cirkósat, 3,5 m-est és kisebb lakást veszel, akkor még a közös költség is kisebb, 7000 alatt akár, az enyém 15400).
A szempontjaim közt van lakásvásárláskor a rezsi mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!