Mit szóltok ehhez a névhez?
A Dobrai vezetéknévhez kellene a név, mi a Mirjamra gondoltunk, mondjuk Maja, vagy simán Miri/Mirjam becézéssel. A Maja név is tetszik, de szerintem nem eléggé hivatalos, vagy hogyan mondjam. Viszont emellé kellene még egy 3. név. Mind a 3 gyerekünknek 3 neve van, a kicsinek is szeretnénk annyit adni. a párom ragaszkodik hozzá. A nagyfiam, Zétény Zalán, a Zalán nevén hívjuk. A nagylányaim pedig Rebeka Kíra, és Kitti Anita, Rebeka és Kitti néven hívjuk őket. A kicsinek is szeretnénk harmadik nevet, de nem nagyon találunk olyat ami illik a Mirjam mellé.
36/Nő
"Hidd el, nem lesz az a beceneve,mert csak te vagy ennyire alacsony szinten, hogy ez tűnjön fel először. Érdekesen még senkinek nem szúrt szemet, csak te gondolsz erre.:)"
Bárkinek szemet szúr, aki kicsit is értelmes, mivel azt jelenti tud értőn olvasni. Alacsony szinten az van, aki ilyen szójáték neveket ad a gyereknek. Vagy például Major Anna vagy például kaki szavas. Nehéz nem észrevenni. Biztos látták mások is, csak nem akartak beszólni. Én nem csúfolnám a gyereket, de semmi garancia rá, hogy más sem fogja.
A 3 névvel szerintem nincs baj, mivel a családban nekünk is mindenkinek az van. Nekem is. Jó okunk van rá és hátrányunk nem volt még belőle. Nem kötelező így bemutatkozni. Én mindkettő keresztnevet használom. Egyiket külföldön, másikat magyarokkal.
Dobrai Mirjám Lili?
Esetleg Lilla? Laura? Lara? Izabella?
Nekem nagyon tetszik még az Olívia és az Ottília (nekem dédnagymamámat hívták így).
Az Anna is nagyon szép és egyszerű, szerintem gyönyörű csengése van.
Blanka és az Emma is aranyos szerintem. Zselyke, Emília és Zsófia név szintén szimpatikus számomra.
Majd írd meg, hogy mit választottatok!
Hu de korlátolt egy-két válaszoló.
A Mirjam mellé szerintem szép a Gréta.
Dobrai Eszmeralda Leokádia
Esetleg: Dobrai Zsüliett Pehelycukor
Árpád vezér feleségét is Pehelynek hivták. Benne van a dalban is: Árpádné pehely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!