Külföldön élők, családosok: segítettetek már rokonnak munkát találni ott ahol ti éltek? Ha igen, hogyan, milyen módon?
Én Angliában élek családostul.Sokan azt hiszik itt mindenki gazdag,és dől a pénz..Pedig úgyis,hogy mindketten dolgozunk meg kell fogni a pénzünket rendesen.Albérletben lakunk,és mivel egy család,így nem szobát hanem lakást bérelünk..A sógoromék tavaly említették meg ,hogy ők is szívesen kijönnének ide dolgozni,de ők egy kicsit el vannak szállva maguktól.A sógor szakács,neki mondtuk,hogy azonnali munkakezdést tudunk ajánlani neki a szakmájában,de tanuljon angolul kommunikálni,mert nyelvtudás nélkül semmi esélye..A felesége sem tud egy szót sem angolul,de ő meg csak úgy jönne ki ha irodában dolgozhatna..(varrónő) Na erre mondtuk neki,hogy irodai munkára itt vannak az angolok is,és aki ilyen helyen dolgozik az folyékonyan tudja a nyelvet.(nem beszélve az elvárt szakmai végzettségekről)...A barátnőm keresett meg ,hogy van egy jó ismerőse,tudnék-e neki valami melót..de ő sem tud egy szót sem angolul..Az ilyeneknek nem tudunk segíteni,mert tapasztalatból tudom,hogy esélyük sincs..
Viszont a nővérem lánya( most tette le az angol nyelvvizsgát) nyárra kifog jönni,és neki már meg is van az állása,hiszen be tudtam ajánlani ahol én dolgozom mint nyári melós...Szóval mi örömmel segítünk a rokonoknak,nagyon jó barátoknak ha ők is tesznek érte valamit.tanulják az angol nyelvet..
ma 15:21 vagyok..
És még valamit,
A segítség nálunk nemcsak az,hogy munkát segítünk szerezni,hanem amíg anyagilag talpra nem áll,és nem tud szobát bérelni addig mi biztosítunk neki külön szobát.(írtam mi lakást bérelünk,ami 3 szobás így egy szoba mindig üres)
Van külön szobája, az nem gond, csak úgy általában a mindennapok, hogy egyáltalán együtt kell élnünk egy úgymond idegennel, és kitudja meddig.. , ami nem lenne ennyire súlyos, ha már járna tanfolyamra, dolgozna, vagy akármi, mert akkor ő is elmegy itthonról, és akkor lesz olyan, hogy ő nincs itthon, mi meg igen (ez hiányzik most nagyon, és ezért sürgetem) Ráadásul olyan zárkózott, magában gondolkodós típus, így nem tudjuk kihúzkodni belőle, mik a tervei, mégis mit hogy gondolt, de szerintem nincs is terve, lesz ami lesz.
Férjem azt mondja, ne cseszegessem, kapcsoljam ki, de tudom, hogy akkor nem fog történni semmi, mert magától nem kér meg minket semmire, mindig nekünk kell mondani, hogy na, akkor csináljuk ezt, csináljuk azt.
Még az is idegesít, hogy úgy látom elvárná, hogy menjünk vele jobbra-balra, mondta is párszor, hogy menjünk boltozni(ilyen Pláza szerűbe), de én nem megyek pénz nélkül boltozni, (ami most nincs sajna), meg különben is, vagy egy gyerekem, háztartás, és mikor nem dolgozom, akkor ez épp elég. Ha vendégségben lenne itt, akkor persze mennénk pár helyre, de így azt szeretném, ha önállósodna, és feltalálná magát egyedül is.
De biztosan bennem is van hiba, mert a 15,21es válaszoló nagyon rendes, és nem gond neki, ha hozzá költözik rokon vagy barát.
15.21-es vagyok..
Azért annyira én sem vagyok jó ember..
Segítek ha kell,persze ilyenkor adok szobát is,de hosszabb távon nekem sem jönne be az,hogy nap mint nap más arcot is lássak.Megvan a magunk rigolyái,mindennapos tevékenységei.Biztos vagyok benne,hogy hosszabb távon az amit én,és a párom csinál(ami nekünk már megszokott) attól más a falra mászna.Gondolok itt például a hajnalig tartó film nézésekre.A hétvégi reggel 10 órás kelésekre,vagy a párom hajnali főzőcskézéseire..
Ugyanúgy mi sem tudjuk hosszabb távon elviselni más szokásait..Ezért eleve nem is mennék bele abba,hogy 3-4 hónapnál hosszabb ideig legyen velünk valaki..A nővérem lánya csak 2 hónapra jön,de ő más,mert ő el van a fiammal(unokatesók) és elég talpraesett lány..nem kell kísérgetnünk,és nem hiszem,hogy állandóan minket nyaggatna..
de ha bárki kérne segítséget,és azt tapasztalnám amit te,én már rég elé álltam volna,hogy kész tények elé állítsam.
"1 hónapot adok,hogy munkát találj! ha ennyi idő alatt nem látom,hogy kezdesz magaddal valamit akkor innen el kell menned..Akkor menj haza.örömmel segítek,de nem tűröm,hogy kihasználj,és palimadárnak nézzél.Az sem érdekel ha haragudni fogsz rám,de nekem családom,gyerekem van ,és nem bírok még egy embert eltartani..Szóval 1 hónap se több se kevesebb"
Bizony ha semmi változás én elküldeném...Mindennek van határa,és jó dolog az ha segítünk másoknak,de ne nézzenek már lököttnek...
Szóval én ezt csinálnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!