S. O. S Kilátástalannak érzem a helyzetem. Nekik van igazuk?
Kezdeném elölről. A párommal és a kisfiunkkal külön laktunk egy albérletbe de sajnos nagyon zajos volt mert kocsma fölött volt és elkellett jönnünk onnan. Átmenetileg anyósomhoz költöztünk. ( Nem repestem az ötletért)
1 hónapot se laktunk ott de jöttek a problémák. Anyósom mindenbe beszabályzott engem, nem moshattam mert ne nyúljak a mosógépéhez, ne főzzek mert nem szereti ha más tesz vesz a konyhájába, ne mosogassak mert allergiás ha más mossa el az edényeit. Emellet a gyereknevelésbe is sokszor okoskodott és engem ez fusztrált. Nem éreztem ott jól magam. Egész nap ideges voltam hogy úristen jó helyre raktam el kb egy villát. A párommal már külön albérletbe is megvoltak a magunk kis problémái de nem olyan nagy dolgok szal nem volt vészes. De ahogy anyóshoz költöztünk mindenbe az anyjának adott igazat. Pl: volt egy külön szobánk nap mint nap pakoltam stb hogy ne legyen kupi. Port töröltem porszívoztam, de mindig talált valamif amibe beleköthetett mert hogy ez nem takarítás amit csinálok. Felis kéne mosni...mondtam neki arra nem volt időm mert addigra a pici felébredt a délutáni alvásból. Sok lett emiatt a konfliktus a párommal. Odáig fajult a dolog hogy mondta ő ezt îgy nem akarja tovább folytatni...szóval a picimmel itt vagyunk 2 napja anyukámnál. Nagyon rosszul vagyok, hogy emiatt tönkre ment a kapcsolatunk. Szerintetek keresni fog? ( a fia miatt nyílván) de úgy amúgy hogy próbáljuk rendbe hozni. Tudom hogy szeret, mondta is és élete legnehezebb döntése volt de nem akart kikészülni idegileg. Ígyis vannak evvel problémái.
Anyósomtól megkaptam hogy csalódott bennem hogy nem szoptatom már a picit (elment a tejem) ő arra fogta hogy azért mert nem ittam a szoptatós teát. Abba bele se gondol hogy az ottani stressz is befolyásolta a dolgot. Meg hogy én nem nőttem fel ahhoz hogy anya legyek...mondanom se kell ezzel végig sértett. Mi tévő legyek? Eddig boldog család voltunk igaz voltak problémák de mindig megoldottuk. De a párom annyira csőlátásba van és anyjával ért eggyet a takarítós dologba. Mikor külön éltünk érdekes egy panasza nem volt arra ahogy vezettem a háztartást...egy ideg vagyok..tegnapelőtt ettem utoljára nem megy le semmi a torkomon...
Valaki volt hasonló helyzetben hogy az anyóssal való összeköltözés miatt tönkrement a kapcsolata a párjával? Meglehet oldani? Keresni fog vajon a párom? Én nagyon szeretem őt....
Mennyi idő együttélés után lett a kicsi?
Hogy mit lép a párod, nem tudni. Az viszont biztos, hogy eszedbe ne jusson visszamenni az anyóshoz.
Anyósod utál, mert "csellel" teherbe estél és elvetted a pici fiát.
Azért nem volt jó soha, amit csináltál.
Akármilyen nehéz, ennek a kapcsolatnak vége.
A helyedben innentől arról beszélnék csak vele, hogy mennyi gyerektartást és mikor fizet.
És biztos odabökném, hogy neki is van más nő az életében, őt választotta a családja helyett, (az anyós...), úgyhogy ugye megérti, ha neked is lesz egy férfi az életedben. Aki viszont nem az apád.
Aztán lehet vigyorognia, hogy mit dobott el anyuci kedvéért.
Tudom, én nem vagyok szerelmes, könnyen beszélek, de ha józanul végiggondolod, te is belátod, hogy nem tudsz kettejük közé állni, és nem is kell.
Zárd le ezt az egészet, és nézz előre, idővel fájni se fog.
Ez egyébként nem rossz ötlet. Elmész, elhozod, aztán felveted a pasinak, hogy meg kéne beszélni a gyerektartást, és hogy holnap beadod a gyermek elhelyezésit.
Ha leesik neki, hogy a tetteinek súlya van, és részedről belenyugodtál, hogy ennek vége, talán észhez tér.
De persze a kedves csupaszív anyukája végig lelki terrorban fogja tartani, hogy ha kibékültök, akkor őt nem látja többet. Mindezt persze azért, mert annyira szeret téged és a kisunokát.
Ja, és azt is közölném, hogy az a banya nem látja egy jó pár évig, mert hozzátok a lábát be nem teszi.
Nyugodtan- már amennyire lehet- gondold át, mihez ragaszkodsz (anyósmentes lakás, nem beszélhet bele az életetekbe, ketten döntetek a saját életekről, kiáll melletted vita esetén etc.), és ezek tisztázása után folytassátok csak a közös életet.
Rossz hírem is van: anyós nem szeret téged, illetve a fia feleségét utálja (ez a bűnöd, de ezt magának se vallja be), mert elvetted a fiacskáját, ráadásul egy babával már eloldhatatlan ez a kapcsolat. Szóval ha vele vagy az is baj, ha elmész, akkor elhagytad a kisfiát és elvitted a gyerekét is. Sajnos itt te leszel a hunyó, akármit is csinálsz. A lényeg a párod, hogy kezeli a helyzetet. Ha továbbra is anyucinak bólogat, nincs esélyed, ha visszahúz hozzád és képes felfogni, azt hogy mi a bajod, akkor menthető a kapcsolatotok. De még így is sokat kell dolgoznotok rajta.
Én várnék néhány napot, de aztán el kezdeném szervezni az önálló életemet. Kiderül ő mit gondol. Valószínűleg ő is szenved rendesen, de abban is biztos lehetsz, hogy az anyja aknáz rendesen. A karjaiba ne dőlj, amíg megnyugtatóvá nem rendeződik a helyzetetek. Itt a csak ígéretek kevés, tettekre van szükség.
Remélem sikerrel jársz. Sok erőt és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!