Ti szakítanátok a párotokkal csak a családja miatt?
Nagyon szeretjük egymást, de egyszerűen a családját már képtelen vagyok elviselni. Szinte már betegesen egymás nyakán lógnak és náluk ez teljesen normális. Mikor összejöttünk kamaszkorunkba, még tetszett, hogy az anyja ennyire a szívén viseli a sorsunkat, de mostanra hatalmas teher lett. Egy lépcsőházba lakunk velük.
Az anyja folyamatosan nálunk lóg, rendezkedik, fikázza a főztömet, az meg már tényleg a világ vége, ha mondjuk csak mikrós kaja van. Állandóan azt mondogatja, milyen rossz háziasszony vagyok. (Persze mindezt csak jóindulatból teszi). Az apja elvárná, hogy hozzájuk is menjek főzni meg takarítani. Mert a minimum az, hogy ennyit segítek, de ha ott vagyok mindenen megsértődik. Jobb ha meg se szólalok.
Az öccse a másik "sikertörténet", aki az egész kamaszkorát végigbulizta, kirúgták a suliból, munkája nincs. Az anyja meg folyamatosan védi. Fizeti neki az albérletet, de ha kidobják onnan is, mert mondjuk részegen szétverte a házat, akkor nálunk csövezik, mert itt van még egy plusz szoba, anyósék meg garzonba laknak. A srác exbarátnője a másik kedvenc. Folyamatosan nálunk lóg mióta szakítottak. A páromtól vár vigasztalást. Nem mintha féltékeny lennék egy 18 éves kiscsajra, de azért baromi idegesítő fáradtan arra haza érni, hogy a párom vállán sírja el a bánatát, az én cigimet szívja, az én kávémat issza, az én kedvenc fotelomban, és még csak elküldeni se lehet, mert szegény tiszta depressziós mostanában, és még és még a végén kárt tenne magában.
Komolyan mondom kikészülök ettől a családtól, de a párom nem akar elköltözni.
Már az is eszembe jutott, hogy szakítok vele, de annyira szeretem, és annyi mindent átéltünk már együtt. Lassan 8 éve együtt vagyunk. Ti mit tennétek a helyemben?
25/N
16 Fuss neki még egyszer. Addig olvasd amíg meg nem érted ki ki csoda a történetben.
A kérdező párjának az öccsének az exe a 18 éves csaj. Na segítettem.
Ahogy a legelső válaszoló is írta: nem minden esetben szakítanék, de itt biztosan.
Párod hozzáállása az egész sztroihoz szörnyű. És akkor erre még rájön az, hogy nem is akar költözni. Ezek nem túl szép remények.Nem féltékenykedés és túlzás, amiket leírtál, azok jogosan zavarnak.
Amúgyis, 17 éves korotoktól csak együtt voltatok, szerintem ideje ezt a tini szerelmet lezárni és hagyni az egészet, mert ez már sehova nem fog fejlődni. De te még 25 évesen simán találhatsz értelmes társat magad mellé.
Ami a fő kérdést illeti: nem, de egy ilyen fickótól menekülnék.
Azért neked se kéne beengedni a mamát és a kiscsajt. Ha a saját lakásodban el akarsz nyúlni s nem akarsz idegeneket, nem muszáj. Bármennyire depressziós is a leányka, folyton ne zavarja már a háziakat.
Az én házamba az jön be, akit engedek (ha a párom ezt nem tiszteli, az gond, de megválogattam, kivel építkezem, mert ezt a házat nehéz eladni, röghöz vagyunk kötve, de nem baj :)). S ha el akarok költözni s meg tudom tenni, elköltözöm. Lassan erre a szintre már fel kéne nőnöd.
3 sort elég volt elolvasni.
Miért engeded így be?
Válaszolva eredeti kérdésre, ez komoly kérdés?
te nyilván nagyon szereted,azért vagy még vele ezek után is.
de ő kötve hiszem,hogy annyira szeretne. hagyja,hogy sértegessen a családja téged ok nélkül. hagyja,hogy átjáróháznak használják az otthonotokat,holott téged ez zavar. hagyja,hogy a kiscsaj egész nap a vállán sírjon és használja a cuccaidat,holott tudja,hogy téged zavar. és elköltözni sem akar természetesen, holott tudja,hogy neked mennyire terhes ez a helyzet..
ha 0 kompromisszumra nem hajlandó,úgy hogy amúgy neked van igazad, akkor mit akarsz tőle?
én elköltöznék másik albérletbe,messzebb. ha nem megy veled,akkor szerintem ez elég egyértelmű jel. de már így is van egy tucat, hogy mennyire nem tisztel és nem vagy neki fontos..
hidd el,ha egy férfinak fontos vagy és komolyan tervez veled,akkor nem hoz ilyen helyzetbe,mint téged a pasi.
pl már az első alkalommal leállította volna a családját,amikor téged szidtak.
Most viccen kívül.... Te ezeket miért tűröd? Mazochista vagy? Tudod ki tűrné, hogy az anyósom lefikáz, apósomra főznöm kell, a sógoromat meg be kell fogadnom, mert mások ezt tartják jónak.....
És ha mindehhez a párod is asszisztál, akkor csakis egy megoldás létezik: ott kell hagyni a francba és éljen a családjával.
Semmi más opció nem lehetséges számodra, ha nyugton akarsz élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!