Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti találkoztatok a déd-, ük,...

Ti találkoztatok a déd-, ük, -vagy esetleg szépnagyszülőtökkel?

Figyelt kérdés

2016. dec. 2. 20:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Dédivel igen, az egyik mami a mai napig él és nagyon jó a kapcsolatunk. 95 éves és rendben van korához képest testileg, szellemileg is ép. Szeretném ha még találkozna az ük unokájával is. A másik dédszülők 7 éves koromban hunytak el, de még őket is ismertem. Szerencsésnek érzem magam miattuk :)

26N

2016. dec. 3. 09:42
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
3 dédnagymamámat, és 1 dédnagypapát ismerhettem, és hordok egy képet a táskámban, amin üknagymamám a karjaiban tart újszülöttként.
2016. dec. 3. 10:28
 23/29 anonim ***** válasza:
Én még az egyik nagypapámmal se találkozhattam soha.Sajnos születésem előtt több 10 évvel halt meg...:( Én 2 dédimmel találkoztam csak.Az egyikre már nagyon nem is emlékszem,kicsi voltam mikor elment,de valami megmaradt belőle.Nagyon szerettem,csak ritkán láttam...A másik dédim még él.Őt is ritkán látom,de szeretem. Most már 80 fölött van.
2016. dec. 3. 11:01
 24/29 anonim ***** válasza:
Az egyik dédnagymamám még élt, amikor születtem, de nem sokkal utána meghalt, így nem találkoztunk. A hozzá tartozó dédnagypapa még jóval a születésem előtt meghalt. Többi dédnagyszülőm is (mai szemmel nézve) fiatalon halt meg, az egyik dédszülőpár volt ugyan viszonylag idős, de a családnak azon az ágán hiába kezdtek ugyan fiatalon gyereket vállalni, az én felmenőm mindig a késői gyerek volt a családban, így jóval a születésem előtt meghaltak.
2016. dec. 3. 16:47
 25/29 anonim ***** válasza:

Az én dédnagymamám 2001-ben halt meg, 91 évig élt. Szóval találkoztam vele, csak még nagyon kicsi voltam.

A férje, vagyis dédnagypapám a 80-as években hunyt el, tehát vele sajnos nem.

Az ükszüleim a 40-es években haltak meg, egyértelműen nem, viszont számomra például nagyon fontosak a "régiek", mert mi így hívjuk őket, gyakran járunk ki a sírjukhoz, és szerencsére fényképem is van róluk. Legalábbis az ükanyámról és az ő édesanyjáról.

2016. dec. 3. 17:19
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fontosak valahol az őseim, akik mondjuk 1940-ben haltak meg, anyám rengeteg családi történetet mesélt róluk s máig kijárok a sírjukhoz halottak napján. Ha nem tudnék róluk semmit, 1-1 név lenne, de így van mire emlékeznem, még ha az nem is személyes emlék. Jó kis sztorik vannak :)
2016. dec. 3. 17:23
 27/29 anonim ***** válasza:

Az egyik nagypapámmal nem is tudtam találkozni. :( 50 évesen halt meg rákban, úgy 10 évvel a születésem előtt.

Az egyik dédpapámmal találkoztam amikor kicsi voltam, van is egy közös kép rólunk, de nem emlékszem rá.

Egyik dédmamámmal is találkoztam, de ő anyám nagymamája volt, és rá emlékszem is. Pár héttel a 100. szülinapja előtt halt meg. De amikor találkoztunk már nem ismerte meg apát. :(

2016. dec. 3. 18:25
 28/29 anonim ***** válasza:
Egyikkel se, az utolsó dédnagypapám a születésem előtt 2 hónappal halt meg. De ez csak az anyai ág, az apai ággal nem tartottuk a kapcsolatot, nem is tudom meddig éltek.
2016. dec. 3. 18:58
 29/29 anonim ***** válasza:

Csak egyetlen dédszülőmet ismertem, anyu nagymamáját. Talán olyan 8-9 éves lehettem, amikor meghalt. Elég szép kort ért meg, jóval 90 fölött volt, amikor elhunyt szegény. Túl szoros kapcsolat sajnos nem volt köztünk :(

26/N

2016. dec. 3. 19:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!