Fiatalon házasodottak, milyen negatív reakciókkal találkoztatok a házasságotokkal kapcsolatban?
respect!!!
én is szeretnék fiatalon házasodni. most 20 éves fejjel azonban nem biztos hogy sikerülni fog oly hamar :S
22 évesen mentem hozzá az akkor 23 éves barátomhoz. Igen, az elején voltak furcsaságok, például egy fiú, akit akkor láttam először életemben, a jegygyűrűmre nézve azt találta kérdezni, hogy "Mi a francért házasodtatok össze?", egy másik ismerős meg megjegyezte, hogy majd költhetünk pár év múlva válóperes ügyvédre.
Most már 27 vagyok, a barátnőim is sorra mennek férjhez és vállalnak gyereket (nekem már van kettő), így már nem lógok ki annyira a sorból. Pár év, és senkinek nem lesztek már Ti sem furák.
Közben meg a játszótéren én vagyok a legfiatalabb anyuka, és a többiek nyíltan, tényleg jóindulatúan irigyelnek. Úgyhogy jó. :)
Manapság ez a divat, hogy 30 éves korodig nehogy gyereket szülj, házasodni meg még inkább ne. Hogy éljék ki magukat az embereket. Mégis mit kéne kiélni? -.-
Igaz, mi még nem vagyunk házasok, de én 21 voltam, amikor összeköltözünk, azóta is együtt élünk. Nálunk is jöttek az emberek, hogy minek összeköltözni, mert elrontom az életemet, meg mekkora elkötelezettség, meg a fene tudja már miket mondtak. Az emberek mindig negatívkodnak. Ha meg 30-35 évesen mész férjhez, akkor jaj szegény lány nem kellett senkinek sokáig.
"nem vagyunk divatmajmok meg plázab*zik, talán ezért?"
Igen, valószínűleg ezért. Biztos ezt gondolta az ügyintéző. "Ilyen fiatalon házasok, ráadásul nem divatmajmok meg plázabVzik."
Mi jövőre házasodunk, de már azt hallgatom, hogy nem vagyunk normálisak. A másik kedvenceim, a vicceskedő beszólások, hogy "szerencsére addig még sok idő van, meggondolhatjátok magatokat", "remélem nem foglalóztatok le semmit, milyen rossz lenne bukni a pénzt". Ilyenkor ha elönt a pulykaméreg elgondolkozom rakta, hogy délután bemegyünk a vőlegényemmel az anyakönyvvezetőhöz, 5perc alatt letudjuk, aztán lehet károgni, hogy miért nem hívtunk meg senkit. De még fennáll az eredeti elképzelés. :D
Amúgy mosolyogva közölni szoktam, hogy nagyon kedves, amiért megpróbál belekotyogni a dolgunkba, de nem igazán kértünk véleményezést.
Ne vedd fel a hülyeségüket, mindig képesek belekötni valamibe az emberek (Ha nem kértek meg miért nem? biztos nem szeret eléggé a párod. Ha megkértek akkor túl korai, úgyis rossz vége lesz. Ha már házasok vagytok mikor lesz gyerek. Ha van, akkor biztos "véletlenül" lett. Ha ezen felülemelkedtek, akkor nekiállnak cs.sztetni, hogy mikor lesz tesó. Ha lesz tesó akkor nem vagy normális, hogy ilyen gazdasági helyzetben több gyereket is vállalsz stbstbstb....).
Az 5-ös válaszoló roppant épületes hozzászólását kivéve köszi a válaszokat! :) Szóval nem csak mi vagyunk ezzel így... a családunk és közeli barátaink nem szóltak meg (bár tőlük is volt 1-2 érdekes kérdés), a kellemetlen tapasztalatok általában idegenektől jönnek, pl ez a mai ügyintéző pasas, aki gyanítom, hogy egy húzós váláson van talán túl, vagy csak sz*r a házassága :D
Amúgy ez a pasi azon is hüledezett, hogy közös bankszámlánk van. Azon kívül, hogy semmi köze hozzá, úgy gondolom hogy épp azért mert házasok vagyunk, nincs enyém-tiéd csak közös. Szomorú, hogy úgy látszik ez nagyon ritka!
Még jöhetnek sztorik egyébként :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!