Túl reagálom és hagynom kellene?
Mond azt, hogy akkor te 25-én (vagy másik nap) délután mész a szüleidhez, ha akar, jön veled.
Nem vagytok egymáshoz varrva, menj külön, ha ő ennyire nem képes kompromisszumra, és ennyire nem látja be, hogy karácsonykor te is szeretnél a családoddal lenni. Sőt, már neki is családja, pont úgy, mint neked az ő rokonai.
Nem hiszem, hogy külön magyarázatra szorulna, hogy neked miért vannak előrébb sorban a szüleid, mint az ő keresztanyja! Ha ezen megsértődik, akkor nem a párod, csak dugtok.
Nagyszerű program... Párod másban is tesz rá, neked mi volna jó? Mert akkor te csak egy háztartási robot + punci kombináció vagy neki, nem pedig a társa.
Egyértelmű, hogy a te szüleidhez is el kell mennetek karácsony valamelyik napján, főként úgy, hogy ő 4-5 napot betervezett neked a megkérdezésed nélkül.
Első vagyok.
Ebben az esetben azt miért nem érti, hogy te a szüleid gyereke vagy, és pont úgy vágynak rá, hogy veled ünnepeljenek, mint ő arra, hogy a gyerekével legyen?
A "párod" nagyon nem tekint rád egyenrangúként, ha a családodat is ennyire hátra sorolja.
Nem reagálod túl. Ha 24-én az ő egész családjuk ott lesz, minek kell plusz még 3 napot együtt tölteni? Teljesen logikátlan.
Mondd meg, hogy 25-én menjetek a te szüleidhez. Ha sértődés lesz belőle, menj egyedül. Úgy fest számomra is, hogy nem tekint egyenrangú partnernek.
"Most mit mondjak erre?"
Először is te semmit, kommunikáljon párod az ő édesanyjával (mint ahogy hasonló esetben te beszélnél a te szüleiddel). Feltéve, hogy pároddal egyetértés van köztetek.
Párod pedig annyit mondjon: EZ NEM KÓSER!
Javaslatom:
dec.24: gyereketekkel hármasban otthon.
dec.25: te szüleidnél (ha a gyereket a másik szülő el akarja vinni, vigye ekkor).
dec.26: párod szüleinél, ill. ha akkor másik rokonnál vannak, akkor ott a gyerekkel.
Ennek szépséghibája, hogy a te szüleid is készülnek ajándékkal a gyereknek. Esetleg a következő néhány nap valamelyikén látogassanak meg titeket, és akkor láthatják a kisgyereket és odaadhatják az ajándékot, hozhatnak a saját süteményükből.
Ne feledd!
A te családod számodra ugyanolyan fontos, mint párod számára az ő családja. Ne 1-2 órát próbálj kikönyörögni, hanem ugyanannyit, mint amennyit az ő rokonaival töltesz.
Megj.: jó lenne magatokban is lenni (hármasban). Nekem pl. ez is hiányozna ebből az általuk kitalált "menetrendből".
Ha párod szerint is úgy kéne csinálni, ahogy az ő rokonai gondolják, akkor arra írok majd újabbat, de bízzunk benne, hogy ez nem így van.
Már a kérdés elolvasásától is 200 lett a vérnyomásom, nemhogy ezt megélni.
Felháborító pofátlanság, amit a férjed és a családja kitalált!
Én is csak azt tudom javasolni, hogy menj el a szüleidhez - ha kell akkor egyedül - sőt, hogy a haragomat kifejezzem, amiért ennyire semmibe veszik a családomat, én a helyedben szenteste, azaz 24-én mennék a szüleimhez, aztán gondolkozzanak el a böszmeségükön.
Baromi dühös vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!