Akad itt olyan nő, aki 30 fölött van és nem szeretne gyereket? Miért?
"A legnagyobb boldogság és szerelem a földön."
Igen, jó esetben tényleg a legnagyobb boldogság. De nem mindenkinek, és nem mindenhol, és nem mindig. Elég vén vagyok már, és sok olyan gyerek-szülő kapcsolatot láttam, amit a boldogság messze elkerült. A szerelmet nem tudom értelmezni. Nekem a szerelem mást jelent, mint szeretni a gyerekemet.
"És azért bánt, amikor ilyeneket olvasok, mint amit te írsz, mert tudom miből maradtok ki."
Ne bántson. A többség, aki tudatosan nem vállal gyereket, pontosan tudja, miből marad ki. Valami olyanból, amit nem kíván magának.
Már túl idősnek érzem magam hozzá.
30 alatt meg nem találtam hozzá megfelelő partnert.
Én ugyan mindig nagy családot szerettem volna, de most már így is teljesnek érzem az életem.
"Igen, könnyű korlátoltnak nevezni azokat, akik ezt a döntést hozták, bezzeg mikor a híradóban mutatják az anyát, aki megölte a gyerekét, vagy valamilyen módon veszélybe sodorta, pl nyáron a tűző napon autóban hagyta, stb, akkor rögtön jönnek a "minek kellett neki gyerek" kommentek. "
Valóban könnyű korlátoltnak nevezni azt, aki a gyerekben csak egy hisztigépet, folyó testnyílásokat lát. Illetve nem képes felfogni, hogy nem minden szülő idegroncs a gyerekei miatt, nem minden gyerek hálátlan, szemtelen kis hülye. Az ilyen nőkre nehéz mást mondani. Nem mondtam, hogy kötelező szaporodni. Azt mondtam, hogy valakinek jobb is, hogy nem teszi. Mint pl. az ide írógató többség. Ez nem normális női viselkedés. Az ilyet jobb nem tovább adni.
"A legnagyobb boldogság és szerelem a földön."
Anyámnak is ezt mondták.
Csak az a q.rva boldogság és szerelem az nem jött. Igyekezett tisztességgel felnevelni, tényleg, tisztelem is érte. De szépen be is golyózott a nagy kötelességtudatba. Mert azok akik nyomták neki, hogy milyen csodás lesz (nagyszüleim és apám) nem voltak ott velem egész nap.
16 voltam mikor anyu kicsit túlzásba esett az esti lazítós borozással(igen, alkesz volt, bor nélkül aludni se tudott), és elmesélte hogy mennyire sajnálja, hogy megszült, ő nem akart gyereket, bocsánatot kért.
Pár hétre rá elküldött az apai nagyszüleimhez és öngyilkos lett.
A gyerek nem egy kutya, akinek kereshetsz új gazdit.
Engedtesség meg mindenkinek hogy eldöntse, akar-e szülni, mert az ő felelőssége lesz 20 évig.
Sok a pro és kontra, de akkor had mondjam el röviden az én sztorim. 17 évesen azt mondtam, hogy nekem soha nem lesz se gyerekem se férjem, látva a tesóim példáját, mert önző vagyok és féltem a szabadságom.
Most 31 éves vagyok van egy tündéri 8 hós lányom és egyedül minden nehézség nélkül nevelem igaz nem Magyarországon, mert az apja lemondott róla, most meg csinált egy gyereket az új asszonynak is. Persze a lányát mindenkinek letagadja...Szóval ezt nem ragozom...
Mellettem nincsenek szülők, barátok, akik segítenének.
Tény, egy gyerek nagyon sok lemondással, pénzzel, kompromisszummal jár. Nem teheted meg azt amit eddig, na és akkor mi van? Nem haltam meg, nem vagyok idegbeteg, nem fogom megölni a lányom csak azért mert rá is hasonlít. Sőt így van igazán értelme az életemnek....
(És akinek e nem tetszik...fel is út...le is út!)
Nem is tudom elképzelni, mi járhat egy olyan ember fejébe, aki ilyen "ocsmányul" beszél a gyerekvállalásról. Nem tudlak benneteket megérteni!!! Ha azt gondoljátok, hogy egy gyerek mennyi nyűggel, pénzzel járhat, akkor javaslom gondoljátok végig, menny pénz kell egy nyaraláshoz, új kocsira, házra vagy bútorra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!