Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a szituról? (család, költözés)

Figyelt kérdés

Jelenleg nagyival és anyuval élek egy vidéki városban.

Munkám ugyan van, de nettó 67 ezret fizet...

Nem sok kilátás van, hogy itt találok jobb állást, viszont a fővárosban heti szinten hirdetnek meg szakmámbeli állásokat. Most meg is pályáztam egyet és behívtak interjúra...

Nagynéném, aki már 3 éve Pesten él a családjával.. azt reagálta, csak akkor vállalhatom el, ha nagyiék is költöznek velem... nem hagyhatom őket itt....

Kiakadtam..... Egyrészt itt már nem haladok sehova és vágyom is az önálló életre, másrészt ő is elköltözött és nem terhelheti rám a felelősséget nagyiék miatt... Ha őt ez annyira zavarja, ő is visszaköltözhet hozzájuk, de úgy gondolom nincs joga ezt rám terhelni és azt várni tőlem, hogy mondjak le a jövőmről pusztán azért, mert nagyi és anya nem akar költözni... Hogyan oldjam ezt meg?

Ha valóban felvesznek pesten, nem akarom csak anyuék miatt visszautasítani.... Nem akarom, hogy majd 40 éves koromban azt érezzem, hogy lemondtam a jövőmről miattuk....

Egy életem van nekem is..... Várom a véleményeteket...

2016. nov. 22. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A nagynénéd szereptévesztésben van, nem ő az anyád.

Másik: nem a te dolgod a beteg nagyszülő ápolása, hanem az övé. Vagy te örökölsz a mama után? Mert az egy másik szitu.

2016. nov. 22. 23:46
 12/14 acelsziv ***** válasza:
100%
Mi a retek köze van ehhez a nagynénédnek? Jó költözzenek anyádék, de HOZZÁ. Az már jó nem?
2016. nov. 23. 10:09
 13/14 anonim ***** válasza:

minek neked ellenség,ha a családod is ilyen?

szerintem mondd el a nagynénédnek amit itt leírtál. nem kell bunkónak lenni,de legyél őszinte,különben örökre csesztetni fog.

mondd el neki,hogy felnőtt ember vagy, szeretnél külön élni és szeretnél olyan helyre költözni,ahol nem minimibálbért keresel

én a helyedben keresnék a dunántúlon egy sima gyári melót. nagyon sok olyan van,ahol adnak szállást,napi 2x étkezést és a fizetés is kb a duplája lenne a mostaninak. mivel nem sok mindenre kéne így költeni, tudnál félre is rakni. és én utána próbálnám meg a pesti életet a helyedben,ha már van tartalékod. mert így elég nehéz lenne az elején,hogy tartsd is fent magad . ezért jók a dunántúli gyári melók,hogy legalább a szállást és a kaja nagy részét állják.

persze nem mondom tényleg,hogy ilyen helyről menj nyugdíjba, de kezdésnek jó,aki ki akar törni a keleti országrészből(feltételezem ott laksz)

a családoddal meg beszéld meg,hogy nem örökre mész el, látogatni fogod őket és ha tudod segíted őket ,ha kell. nem várhatják el,hogy örökre otthon maradj velük. + hogy ilyen elcseszett fizetésért dolgozz.

a nagynénéd amúgy tényleg érdekes,hogy ő okoskodik,holott ő is elköltözött a jobb élet reményében..

egyébként szerintem a nagyidnak/anyudnak is jobban esne,ha sikeres,önálló felnőtt lennél, nem otthon élnél még 30 évesen is minimálbért keresve. hidd el.. szerintem jól gondolkodsz, próbálj kitörni.

2016. nov. 23. 10:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Gondolj a jövődre! Valóban csak 1 életed van!

Különben is nem egyedül hagyod a nagyit, anyukád is ott marad. Szerintem ezt anyukáddal beszéld meg, de visszatartani neki sincs joga és ne hagyd magad érzelmileg zsarolni. A nagynénédnek meg többet ne mondj semmit, ne avasd be a terveidbe! Sok sikert kívánok!

2016. nov. 23. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!