Hogyan vegyem rá a szüleimet, hogy adjanak pénzt orrplasztikára?
A "nemkellaz" meg a "biztos nincs veled semmi baj" és a "fogadd el magad" válaszoktól kíméljetek!
Már kiskoromtól kezdve baszogatnak a külsőm miatt, mostmár odáig jutottam, hogy az utcán is kiröhögnek. Nyáron leszek 18 éves, és az életbiztosításom is lejárt, és apu megígérte, hogy én kapom meg az... izét (nem tudom mi a neve :D) szóval a pénzt, ami biztosítás után jár, de berakják betétkönyvbe. Ezzel csak az a baj, hogy pont abba a takarékba, ahol anyum dolgozik, ezért nem tudom sutyiba kivenni...
Tudom hogy mások sokkal nagyobb problémákkal küzdenek, de az is igaz, hogy mindenkinek a saját kínja a legnagyobb, ami az én esetemben egy nem túl esztétikus fejszerkezet :/
(tehát az "örülj hogy nincs ennél több gondod az életben" válaszok sem érdekelnek)
"Kérdező, milyen anyagi körülmények között éltek? A szüleid tudnak neked egy lakást venni csak úgy?
Ez tényleg "költőpénznek "szánják?"
Igen,annak
Inkább nem fogalmazok ködösítve: nagyon jó körülmények között élünk, lakásom már jó pár éve van (persze nem élek külön), és kocsit is tudnának venni bármikor, viszont mégsem vagyok boldog, mert hiába van meg a biztos anyagi háttér, mégsem kellek senkinek. na jó, hallottunk már szinglikről, de hogy még a beszólogatásokat is elviseljem, az már sok. Inkább sokkal-sokkal-sokkal szegényebb, de legalább átlagos.
Akkor szerintem:
keresgélj vmi diákmelót, de ne jelentkezz, csak keress. Nem tudom h milyen a hozzáállásod a munkához, de ha úgy mész oda eléjük h mi lenne ha dolgoznál, akkor remélhetőleg jól jönnél ki a dologból. ezalatt ezt értem:
-anyu, apu, találtam magamnek diákmunkát
-jajj, kislányom mért akarsz dolgozni?
-mert meg szeretném csináltatni az orromat, és féleh h ti erre nem szeretnétek pénzt költeni
bla-bla bla...
és ennek akár lehet az is a vége, hogy adnak :)
na jó, a párbeszéd elég szar lett, de végiggondolni sztem érdemes :)
(akinek majdnem megcsinálták tb-re :P -azt a nagy orrát, amin tökéletesen támaszkodik a szemüveg xd )
hát ha így áll a helyzet, ahogy írtad az utolsó kommentedben, akkor mindenképp kérd meg szépen a szüleidet, nyáron menjetek el együtt plasztikai sebészhez. próbáld előbb rábeszélni egy másik családtagodat, hogy álljon melletted, hiszen úgy már könnyebb kiállni, ha 2 2 ellen vélemény van. és akkor csak viselkedj szépen, mármint tedd azt, aminek a szüleid örülnének nagyon. legyenek rád büszkék, és a nyárra pedig állj elő ezzel a kéréssel, de szépen, NE KÖVETELŐZVE!!! esetleg bepróbálkozhatsz többször is, ha rögtön nem egyeznek bele, ne erőltesd, bizonyítsd be nekik, hogy ez a pénz neked tényleg arra kéne, merthogy egy fityinget sem költesz inkább ruhákra, vagy hülyeségekre, inkább hozzá sem nyúlsz akkor. szerintem a végén megsajnálnak. ha mást nem, karácsonyig azért halogasd, hátha karácsonyi ajándéknak megtennék..:) akkor amúgy is előnyösebb lenne egy ilyen műtét, mint nyáron.
majd akkor informálj, sikerült e!! :)
bennem is hasonló merült fel :D
Én egyébként nem ódzkodnék a diákmunkától, az egyetlen bajom az lenne vele, hogy túl sokára gyűlne össze a pénz. igaz, félév nem hangzik soknak, viszont ha belegondolok, hogy a "szép gimis éveim" már így is el vannak cseszve, (a beszólogatások miatt nem nagyon járok társaságba, inkább csak itthon ücsörgök =D) de ha még most nyáron megcsinálnák az orrom, akkor talán az utolsó évem boldogabb lehetne. =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!