Szerintetek nagyon durva lenne, ha megmondanám a páromnak, hogy válasszon köztem és a családja között?
A párom bátyja drogos, alkoholista, vagy épp depressziós és öngyilkos akar lenni. Mindig van valami újabb "hóbortja" (legalább is ő így hívja), amivel kikészíti saját magát és a környezetét is. Ennek mindig az a vége, hogy kórházba kerül, de nem tanul belőle, hanem előröl kezdi az egészet. Munkanélküli, a szülei tartják el. Fizetik az albérletét, a kajáját, de a létfontosságú dolgokon kívül pl. a cigijét meg az iphone élőfüzeteset is. És egyszerűen nem veszik észre, hogy amikor már tizedszerre is pénzt kér, az nem kajára kell, hanem piára, vagy drogra. Mindig fényezik, hogy már megváltozott, pedig soha sem fog, ha ez így megy tovább.
Mikor a párommal összejöttünk kamaszkorunkban, ez még nem érdekelt annyira, mert úgy voltunk vele, hogy a felnőttek dolga megoldani a helyzetet. Most viszont már összeköltöztünk, dolgozunk, a párom szülei viszont nyugdíjasok, és nagyon nehezen jönnek ki úgy, hogy a fiukat is el kell tartani. A párom nagyon sokat segít nekik, a fizetése nagy részét nekik adja. Ebből viszont az következik, hogy mi is rossz anyagi helyzetbe kerülünk. A belemet kidolgozom, de nincs semmi látszatja, hónap végére sokszor már kajára is alig van pénz. Én nem bírom már, hogy soha sem jutunk egyről a kettőre. De tudom, hogy nagyon önző dolog lenne, ha megmondanám a páromnak, hogy válasszon köztem és a családja között, mert ha továbbra is őket pénzeli, akkor a mi kapcsolatunk már nem lesz hosszú életű. Komolyan nem tudom mit csináljak.
25N
Szia, én a másik oldal vagyok párom az "alkoholista" bár nem drogos-- teljesen érthető hogy ki vagy akadva!!! Ez nem jogosság kérdése..! Semmi közöd a bátyóhoz ezt a kérdést NEM úgy kéne megoldani hogy segítitek! Tudom, nehéz..de van igenis gyógykezelés stb. én folyton eldugom a gyógyszereim nehogy öngyi legyen megint. Ha gyereketek lesz szükség lesz minden fillérre csak szólok. Nekem van. Hálistennek vagyok olyan helyzetben hogy kajára mindig volt a párom ráadásul vissza is adja mindig..
Ez nem állapot hogy te tartod el gyakorlatilag áttételesen..
...de választás elé ne állítsd őt tényleg durva lenne!..
ez nagyon nehéz helyzet ami megoldást igényelne sajnos ezeket a dolgokat senki nem szereti magára vállalni a családban sem..tragédia egy ilyen ember mindenkinek..
Igen, durva. Mert te azt akarod, hogy a szülei és közted válasszon, amikor a bátyjával vannak gondok.
Inkább le kéne ülni beszélni a szülőkkel, hogy úgy támogassák a bátyját, hogy ti már nem tudjátok őket azért támogatni, hogy ráköltsék.
A bátyja kezét el kell engedni. Nálunk is volt ilyen a családban. Érdekes módon, amikor már senki sem tolerálta, senki sem tartotta el, akkor egyenesbe tudta hozni az életét és teljesen önálló lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!