Kímélném a férjem, de magammal tolok ki?
Én mást látok ebben a helyzetben.
Azt látom, hogy van egy problémád, és nem jelzed, hanem elvárod, hogy a párod gondolatolvasó legyen. Pedig tudod, néma gyereknek...
Szerintem simán meglehetne oldani azt is, hogy apuka hazadobja az ovis gyereket, és utána együtt elmentek sétálni.
Viszont az is tény, hogy nagyságrendekkel másabb egy iskolák gyereket elhozni, aki csak bepattan a kocsiba a suli előtt, mint egy ovist, akiért be kell menni, öltöztetni kell, stb.
"Kímélném a férjem"
Te leginkább magadat szeretnéd kímélni.
Nem tűnt fel, hogy körülötted mindenki dolgozik??
Neked sem ártana néha megemeli a se..edet az egész napos tv nézésből.
Ezt a férjeddel kéne megbeszélned, lehetőleg nyugodt körülmények között.
Alapesetben szerintem nem elvárható hogy ő menjen érte ha dolgozik. Viszont az érdekes, hogy más gyerekért elmegy a sajátjáért meg nem.
Egyszerű rivalizálás. Mindenféle ürügyet kitalálsz, hogy a férjed ne segítsen se az anyjának, se a testvérének.
Én úgy emlékszem, hogy az én gyerekeim remekül tudtak aludni babakocsiban is. Sőt, kinn a levegőn még inkább.
Útban hazafelé lehet CSALÁDKÉNT VISELKEDNI. Beszélgetni a nagyobbal, játszóterezni, szoktatni ahhoz, hogy van egy kistestvére és közösen töltitek az időt.
Feltételezem, alig várod, hogy a nagyobb iskolás legyen és revansot végy. Majd az apja elhozza az iskolából, mert most már a sajátjával KELL foglalkoznia. Hurrá, a sógornő gyerekére nem jut majd ideje, te meg boldog lehetsz majd, hogy kimaradsz, nem találkozol a tanító nénivel, osztálytársakat, barátait nem látod, hogyan viselkedik közöttük, nem tudsz megismerkedni az osztálytársak szüleivel.
De hurrá, a sógornő le lesz nyomva kajakból!
Senki nem mondja, hogy egy fél éves és egy 5 éves gyerek anyai feladatainak ellátása nem jár munkával, de egy kis gyerekkel otthon levő normális értékrendű nő érzi, hogy elvárható tőle, hogy erről és a ház/lakás tisztaságáról, meleg ételről , tiszta és vasalt ruháról gondoskodjon még minél önállóbban, ha férje munkával keményen leterhelt.
Sógornőt kár ebbe belekeverni. Mi azzal a baj hogy fodrászhoz, szoláriumba jár? Mivel munkahelyen dolgozik, csak munkából hazafele tud bemenni. A legtöbb férfi örül, ha felesége ad magára. Érthető a férjed úgy érzi helyesnek hogy leterhelt anyját, testvérét napi fél óra idejével segíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!