Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Besegitenek valamiben otthon...

Besegitenek valamiben otthon a gyerekeitek? Hany evesek?

Figyelt kérdés
Jo dolognak tartjatok raszoktatni a gyerekeket arra, hogy segitsenek otthon nektek vagy ugy vagytok vele, hogy addig ne legyen plusz feladatuk, amig gyerekek es elvezzek ezt az idoszakot?
2010. ápr. 26. 14:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
10 és 13 éves fiaim segítenek mosogatógépet kipakolni, porszívózni, teregetni, szemetet kivinni. Nem rendszeresen de gyakran.
2010. ápr. 26. 16:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém 1,5 éves és nagyjából rendetlenséget segít csinálni:D Viccet félretéve, próbálom bevonni a házimunkába, játék szintjén. Mosógépbe bepakolni, ágyacskáját megcsinálni, játékokat összepakolni...Ahogy nő, majd úgy kap önálló feladatokat.

Engem kora kamasz korom óta bevontak a szüleim a háztartásba. Mosogatás, vasalás, törölgetés, porszívózás, ilyen könnyebb dolgok. Az utolsó otthon töltött nyaramon még főzni is megtanultam. És ezért hálás vagyok, mert igen nagy hasznát veszem ennek a saját háztartásomban. Szerintem így a normális, a gyerek érzi, hogy Ő is aktív és fontos része a család életének.

2010. ápr. 26. 20:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy ennyi segítőkész gyerek van,mert a mai kamaszoknál ez tök ritka,sok marha lusta van,aztán meg olyan önállótlanok lesznek hogy csak na.

Minnél kisebb korba vonjuk be őket annál jobb,mert akkor még játék,közös program nekik és később természetes lesz neki.

Szerintem egy 3-4 éves gyerek is szülői segítéséggel a szobáját már rendben tarthatja.

2010. ápr. 27. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!