Besegitenek valamiben otthon a gyerekeitek? Hany evesek?
szerintem jobb rászoktatni!
saját tapasztalatból beszélek és én vagyok a gyerek. otthon bármit csináltam nem volt jó, az olyan dolgokat, amiket szerettem volna csinálni, nem hagyták, mert hogy nem értek hozzá stb. és rendszer sem volt. imádom a szüleimet, nagyon rendesek, de ezt a dolgot nem kezelték túl jól.
szerintem az lehet a helyes, hogy mindenkinek van feladata, főleg ha több gyerek van. nem több óra, hanem max 10-15 perc naponta, hogy ne menjen a tanulás/játék rovására.
pl. anya mosogat, gyerek törölget (10 év körüliekre gondolok természetesen), vagy felseper, szobájában rendet tart ilyesmi kb.....
most 26 vagyok, 24 évesen kezdtem önálló háztartást vezetni és bizony egyes dolgokban igencsak esetlen voltam/vagyok
Az én fiaim segítenek a mosásban, a mosogatásban, teregetésben, felmosásban és felsöprésben. 2 és 6 évesek.
Igen jó ötlet.
nekem még nincs gyerekem, de ha lesz, segítenie kell majd. Persze mindig a korához mérten.
Nekem is segítenem kellett otthon. Alapból ugye a saját szoba rendben tartása (mikor már akkora voltam,hogy meg tudtam csinálni). Mikor kisebb voltam,akkor segítettem törölgetni - először a nem törékeny dolgokat, mondjuk az evőeszközt,aztán ahogy nőttem,akkor amit már tudtam.
Tinikoromra már természetes volt,hogy mentem törölgetni mikor anyu mosogatott, vagy mosogatni. Magam után elpakolni ilyesmi. Vasalni is szoktam.
Kertben is kiskoromtól segítettem,amit tudtam - mindig korhoz mérten.
szerintem jó dolog. Mert most már nem a szüleimmel élek és így,hogy segítenem kellett,megtanultam hogy mit hogy kell (pl. főzés,mosás,vaslás stb.) meg hát ezzel is hozzászoktam,hogy nem pottyan a sült csibe az ember szájába. Meg persze így szüleimnek is könnyebb volt, hogy nem minden az ő nyakukba szakadt meló után.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!