Mit kellene tennem ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon, és hagyják, hogy éljem az életem?
Huszas éveimben járok már, dolgozom már 2 éve és még otthon lakom. A családom viszont egy nyugodt percet sem hagy nekem. Minden szabadidőmet igyekeznek beosztani, s ha programom van, és tudnak róla kitalálnak valamit, hogy ne tudjak elmenni. Ez ma már odáig fajult, hogy utálok otthon lenni, és nem mondok el nekik semmit, csak elmegyek otthonról, (max. Annyit közlök, hogy mikor jövök). A vicc az egészben az, hogy a tesóm, aki fiatalabb nálam, bármit csinálhat, bárhova mehet egy szavuk sincs hozzá. Havonta egy fix összeget adok haza, mondván beleszálljak a költségekbe,s még így is megkapom,hogy a többit mire költöm. Ezen kívül velem mindig csak vitatkoznak, s a legnagyobb konfliktusok akkor kezdődnek, ha a képbe kerül nálam egy pasi. Úgy érzem azt akarják elérni, hogy örökre itt maradjak velük, és végezzem az itthoni munkákat, ne legyen életem, s ne akarjak senkit, és semmit. Elköltözni jelenleg esélyem sincs, mert egy albérletet fenntartani egyedül nem tudnék.
Beszélni már próbáltam velük arról,hogy hány éves vagyok,de nem igazán ért sokat.
Azt se mondd, hogy mikor érsz haza...
Ha van barátod, egyszerűen vidd el, és mutasd be a szüleidnek. Nagy vagy már, jogod van önállónak lenni. Aludj a párodnál, vagy barátnődnél, (gondolom, lány vagy, így vettem ki, ha mégsem, akkor elnézést :)), és csak annyit mondj, hogy majd jössz.
A pasimhoz semmiképpen nem szeretnék még költözni,hisz még alig ismerem,azonkívül jó is most még ez a távolság,jobban örülünk egymásnak...
Itthon nálunk viszont nincs olyan,hogy mindenki végez házimunkát,mivel ha vidékről hazajön tesóm,akkor ő pihen,a szüleim meg ráhagyják,mivel szegény fáradt...Én viszont nem tudok mindent ellátni,mert sokat túlórázom...
A szülők pedig már nem akarnak végezni semmit...Így nekem kellene mindenki szerint...
A saját dolgaidat tartsd rendben és ne szólj, hogy mikor hova mész és jössz haza. Csak így tudsz valamennyire szabadon élni.Ha pedig olyat találnak ki, amihez nincs erőd vagy kedved mondj nemet. Hidd el, ha először fel is húzzák emiatt az orrukat majd egy idő után megszokják.
Sajnos sok szülő hiszi azt, hogy azért mert felnevelte a gyereket a gyereknek "törlesztenie" kell, vagyis úgy kell ugrálni, ahogy a szülő diktálja. A pasiról csak annyit, hogy neked kell, hogy megfeleljen és nem a szüleidnek. Egyébként én nem tudom, én sosem kezdtem helybéli pasival, mert abból csak a pletyka van...
Ne hagyd magad, mert azért ugrálnak a fejeden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!