Amiért férjem azt mondja ne dolgozzak rossz ember vagyok?
Van 2 gyermekünk kis iskolások még. A férjem vállalkozó jol keres jol élünk stb.
Azt mondta míg kicsik a gyerekek ne dolgozzak mert ő ugyis keres annyit hogy megvagyunk belőle. Segítségem nincs mert ő általában messze van hetekig nagyszülők dolgoznak meg messze vannak. Így ugye minden rám marad a ház körüli munka kert favágás gyerekekkel minden stb. Nem panasz szeretek itthon lenni rendben tartani a dolgainkat ilyenek. Nem járok el sehova nem járok fodrászhoz maniküröshöz se. Kocsi sincs bicóval járunk mert 1 kocsi van az a férjemnél van.
Csak néha belegondolok hogy másoknak ez biztos szurja a szemét és milyen szar embernek gondolnak. A rokonságban is van aki szóvá teszi nem nekem a hátam mögött.
Rosszul érzem magam sokszor emiatt hogy én szar ember vagyok.
Bocs, kérdező, ez egy kicsit off, de felhúzott a panelp..csázás.:-)
Tehát:
Nincs 200 négyzetméteres házam, mert fölöslegesnek tartom, nem óhajtok bálokat adni, sem másoknak villogni.
Panelban soha életemben nem laktam, nem is fogok.
Normál méretű, 4 főnek + néha vendégeknek bőségesen elegendő házban élek, és amíg szükséges volt (kicsik voltak a gyerekek), tartottam bejárónőt. Most már csak alkalmanként kell, nagytakarításhoz pl., a többit elosztjuk, mert ez a normális, nemcsak az asszony dolga a háztartás. Ha nagyobb lenne a kert, akkor havi 2-3 alkalomra kertészt is fogadnék, nekem megéri, hogy gazolás, kapálás, fűnyírás helyett inkább a családommal legyek, vagy pihenjek.
Azért tanultam, hogy azt csinálhassam, amit szeretek. Nem mondok le erről csak azért, hogy enni lehessen a padlóról, keresek annyit, hogy megoldjam, hogyan tudom összeegyeztetni a hivatást, a családot és a háztartást. Ha erre nem lenne lehetőségem, akkor nem virítanék mások felé akkora házzal, kerttel, amivel nem bírok el, egy parasztbarokk kulipintyó se ér annyit, hogy a rabszolgája legyek.
Értelmes gyerekeket pedig nemcsak főállású anyaként és házvezetőnőként lehet nevelni.:-) Arról nem is beszélve, hogy a gyereknek két szülője van, nemcsak egy.
"Na ilyet a tipikus városi panelp*csák írnak, akik egy max. 60 négyzetméteres lyukban élnek, ahol elég heti 1x takarítani, az is max 1 óra.
Csak költöznétek egyszer pár hónapra vidékre, egy 200 négyzetméteres 2 szintes családi házba, ahol kert is van, majd meglátnátok, ott mennyi munka van, hogy tiszta és rendezett legyen a ház és az udvar. Ahol fával neked kell fűteni, nem pedig csak magától bekapcsol a távfűtés. "
De hát mindenki magának azt választja, amit csak akar.
Miért költözne valaki 200 nm-es kertes házba, ha nincsen kedve annyi ház körüli munkát végezni, ami avval jár.
sokak a fenntartási költségbe belekalkulálják azok munkadíját is, akik segítenek a ház körüli munkákban, és a pénztárcájukhoz mérten választanak lakást. Minél nagyobb egy ingatlan, annál több a munka is benne értelemszerűen.
Az is egyéni, hogy ki milyen szintű tisztaságot/rendet kíván maga körül. Én másfél évente hívok valakit a fürdőszobát kitakarítani, az kb. 1 óra, és közben nem takarítok semmit benne. Mégis az 1 órás takarítás után pont olyan tiszta, mint amikor kész lett a burkolás 11 éve.
66: Igen, csak én használom, és az ember a saját koszától nem undorodik.:)
Csak szemetet viszek ki, ha már nem férek el tőle, meg a szappan ha kiül a kádra, néhány hetente kénytelen vagyok leszedni, mert elcsúsznék benne.:)
"maniküröshöz járnék de a férjem szerint felesleges"
Tehát a körmeidről is ő dönt, nem te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!