A gyerekeim állandóan háborúznak. Mit lehet csinálni?
Én is 4 gyereket tervezek....
Jó ez az oldal, legaláb felkészülhetek lelkiekben mire számítsak majd:D
Amúgy sztem ha jó idöben csattan el egy-egy nyakleves, akkor azzal semmi bajt nem teszel, sőt! kell is.
20/f
Hát, én 14, a húgom 11, az öcsém meg 4 éves, és mi is egyfolytában veszekedünk és verekedünk egymással (én a húgommal, húgom meg velem és az öcsénkkel). A mi szüleink is megőrülnek tőlünk. Az a helyzet, hogy ez legfőképpen a gyerekeken múlik, mert a kisebb piszkálja, hergeli a nagyobbat, a nagy meg alkalom adtán visszaadja, a kicsi persze nem hagyja magát, stb... szerintem ismerős a folyamat...
Amúgy mindennel büntettek már minket, mindenféle szankciók lettek bevezetve, és az sem elég, hogyha csak az egyik gyerek akar (vagy legalábbis próbál) változtatni a stílusán! Mindegyiknek meg kell próbálnia, csakhogy ez eléggé lehetetlen fealdat....:S (amúgy sokszor már én is utálom, hogy szinte csak veszekedni lehet a tesóimmal...)
Tudom milyen roszz érzés, látom a szüleimen, úgyhogy csak egyet tudok tanácsolni: kitartás!
semmit---mi is állandóan vertük egymást pedig lányok vagyunk:D
most pedig már együtt lakunk, albérletben és leszoktunk a bunyóról:D ez a tesók dolga:D
Én csak a saját példámat tudom felhozni. 3éves voltam mitn az öcsém,onnantóél kezdve egészen a mai napig (2x évesek vagyunk) mindig hozzá kellett alkalmazkodni,mindig kötelező volt szeretni,ha széthagyta a mosatlan tányérjait,a szemetét takaritnai utána mert "ő a kicsi". Ha rugdosott,ütött vert,én nem szólhattam egy szót se ,mert még kicsi.És a testvérem,szeretni kell. Azthiszem már csak ezért is utáltam,mert mindig kötelező volt szeretni,és megvertem amikor csak lehetett..:) Mostmár nem verekszünk,nem is evszekszünk,de sosem volt köztünk az az igazi testvér kapcsolat,szerintem nem is lesz.
Szóval én azt tanácsolom ne mondogasd nekik,hogy a jó testvérek szeretik egymást,játszatok együtt szépen,mert ezeknek mind muszáj szaga van,és azt utálják a gyerekek:) Csak akkor avatkozz bele,ha tényleg életveszélyes dolgot csinálnak,és ne tegysél kivételt köztük .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!