Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Többnemzetiségű esküvőre...

Többnemzetiségű esküvőre meglepetés a nem magyar vendégeknek?

Figyelt kérdés
Az esküvő Svájcban lesz,és mi magyarok szeretnénk egy kis meglepetéssel készülni a svájciaknak valami olyasmivel,amivel egy kis betekintést kaphatnának a kultúránkba,szokásainkba. A magyar néptáncot elvetettük,mert az nem annyira aktuális, szeretnénk valami korhűbbet. Ötletek?

2016. okt. 2. 11:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Menyasszonyrablás. Ez sem korhű, de legalább szórakoztató. Korhű legfeljebb egy magyar zenekar lenne.
2016. okt. 2. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
Adjatok nekik pacalpörköltet ...
2016. okt. 2. 14:26
 13/18 A kérdező kommentje:
Igen kedves kötekedő,nálunk a fiatalok is ugyanúgy maskaráznak,mint az idősebb korosztály. Ha tudnád miről szól az egész,nem kevernéd ide a szórakozóhelyeket,mivel közük nincs egymáshoz.
2016. okt. 2. 15:56
 14/18 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm az ötleteket!
2016. okt. 2. 15:57
 15/18 anonim ***** válasza:
Piros fehér zöld üvegbe lekvár vagy pálinka? :D kis meglepi, és legalább tartós, mert az üveget eltudják tenni
2016. okt. 2. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

Lesznek ott magyarok,olcsó ruhában,kínai ajándékokkal,éhesen,szomjasan.

Az ételeket úgy elpusztítják,mint a sáskák.A piától jól beb.sznak.Hánynak ahol rájuk jön. A menyasszonyt a menyasszonytáncban össze-vissza rángatják. :D

Na ezzel bemutatjátok nekik a magyar kultúrát :D

2016. okt. 2. 19:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Most mondhatunk bármit, nem ismerjük a násznépet (és itt most a magyar részre gondolok)... pl. én még életemben nem hallottam maskarázásról, viszont néptáncot sokkal többet láttam életemben... attól még, hogy a többség csak falunapon látja, attól még él és ismerik is... és nem, hinném, hogy a maskarázás korhűbb lenne, max. felétek jobban megmaradt hagyományként a maskarázás.

Ami még eszembe jutott, az a népdaléneklés, akkor az olyasmi jellegű "népi táncok", ami ilyen párválasztós vagy bújj-bújj zöld ág, szóval nemcsak a tánc van, hanem elő is adnak vmit stilizáltan, amit ha elmagyaráznak a svájciaknak, hogy kaput formálnak, átbújnak rajta stb., akkor megértik.

Ill. még lakodalmas játékok, bár azok közül a klasszikusoktól engem a hideg ráz :D.

2016. okt. 3. 10:59
 18/18 anonim ***** válasza:

hát, én nem tudom mi az a maskarázás, viszont néptáncoltam :)

vigyetek pálinkát :)

2016. okt. 3. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!