Többnemzetiségű esküvőre meglepetés a nem magyar vendégeknek?
Lesznek ott magyarok,olcsó ruhában,kínai ajándékokkal,éhesen,szomjasan.
Az ételeket úgy elpusztítják,mint a sáskák.A piától jól beb.sznak.Hánynak ahol rájuk jön. A menyasszonyt a menyasszonytáncban össze-vissza rángatják. :D
Na ezzel bemutatjátok nekik a magyar kultúrát :D
Most mondhatunk bármit, nem ismerjük a násznépet (és itt most a magyar részre gondolok)... pl. én még életemben nem hallottam maskarázásról, viszont néptáncot sokkal többet láttam életemben... attól még, hogy a többség csak falunapon látja, attól még él és ismerik is... és nem, hinném, hogy a maskarázás korhűbb lenne, max. felétek jobban megmaradt hagyományként a maskarázás.
Ami még eszembe jutott, az a népdaléneklés, akkor az olyasmi jellegű "népi táncok", ami ilyen párválasztós vagy bújj-bújj zöld ág, szóval nemcsak a tánc van, hanem elő is adnak vmit stilizáltan, amit ha elmagyaráznak a svájciaknak, hogy kaput formálnak, átbújnak rajta stb., akkor megértik.
Ill. még lakodalmas játékok, bár azok közül a klasszikusoktól engem a hideg ráz :D.
hát, én nem tudom mi az a maskarázás, viszont néptáncoltam :)
vigyetek pálinkát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!