Ért már külföldön meglepetés magyarokkal kapcsolatban?
Meglepetésnek meglepetés volt, de nem én lepődtem meg, hanem az az ifjú pár, akivel a párizsi metróban egy kocsiban utaztam.
Nagy tömeg volt, véletlenül az ajtó elé szorultam, mikor ők le akartak szállni. Megszólalt a férfi, magyarul:
- Gondolod, hogy ettől a tehéntől (mármint tőlem) ki tudunk szállni?
Erre hátrafordultam, és amolyan jó pesti dialektusban megjegyeztem:
- Tehén az a mennybeballagó moszkvai nagynénikéd, aki táncosnő volt Shanghaiban!
Az ifjú leszállt ugyan, de szerintem még most is a leesett állát keresgéli a peronon...
Akkora nagy meglepetés így visszagondolva sok nem, mert ahol magyarokkal összefutottam vagy magyar feliratot láttam, az vagy határ menti település volt, vagy olyan üdülőövezet, ahol tudvalevőleg sok magyar járt... Bibione, Olaszország... jó, 8évesen még csodálkoztam (mondjuk akkor még olyanokon is csodálkoztam, hogy a szomszédunknak ugyanaz az irányítószáma, mint nekünk :D), de pár évvel később már tudtam, hogy nem akkora ritkaság magyarral találkozni ott.
Ami érdekesebb volt, hogy ugyanott, Bibionéban egyik évben beszédbe elegyedtünk egy fagyisbácsival, akiről kiderült, hogy járt már Győrben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!