Többnemzetiségű esküvőre meglepetés a nem magyar vendégeknek?
Mitől "nem aktuális" a magyar néptánc? Ha nem tudtok táncolni, valld be, de az hülyeség, hogy nem aktuális.
Ráadásul mást nem is nagyon lehet egy ilyen alkalomkor.
Esetleg valami nemzeti ételt csináljatok. Ne gulyástm az elcsépelt, de valami igazi magyaroscht.
Attól nem aktuális,hogy a magyar fiatalság nagy része egyáltalán nem ismeri. Maximum látja falunapon vagy ilyen helyeken,de szerintem nem nagyon látsz pl szórakozóhelyeken néptáncoló fiatalokat.
Táncon kívül gondoltunk más előadásra.
Szerintem néhány magyaros étel, ital, esetleg magyaros esküvői szokás/játék megteszi. Hidd el nekem, néhány igen meglepő lehet annak, akinek nincs hozzászokva. Semmi szükség fölösleges haknizásra, ami alapból nem lenne egy esküvő része. Azzal akkor pont azt nem mutatod be, hogy milyen egy magyar esküvő...
Ha magyar italokat viszel, akkor a pálinkával vigyázzatok. Külföldiek pesztrálásból fakadó több éves tapasztalattal mondom, hogy aki nem ismeri, annak túl későn esik le, hogy milyen erős. Tudod, olyan kis gyümölcsös, meg ízlik nekik, iszogatják, 10-ből egy biztos nem hisz neked, hogy milyen erős, aztán az asztal alól kaparod ki őket... Persze, vehetjük azt is meglepetésnek, de gondolom nem cél, hogy a fél násznép az asztal alatt legyen éjfél előtt.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A magyar esküvői szokásokról eszembe jutott egy nagyon jó ötlet: a maskarázás. Ez elég meglepő lehet egy külföldi számára,de (legalábbis felénk) elég nagy hagyománya van még mindig.
Miért kell nektek szórakoztatni a svájciakat? Talán ők készülnek valami meglepetéssel majd a magyarokat megvendégelni? Egy fenét! Ergo nektek sem kell udvari bolondként néptáncot előadni meg népdalokat énekelni, ha amúgy nem az életetek része.
Adjatok nekik valami MINŐSÉGI !!! páleszt, aztán annyi, örüljenek az üveggyöngyöknek. De szórakoztató esztrádműsort nem rendeznék nekik.
(Mondom ezt úgy, hogy a szüleim magyar-francia, én pedig egy francia-amerikai férfihoz mentem hozzá, a rokonság pedig szana-szerte a világban, van némi tapasztalatom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!