Ez ok lenne arra hogy jelentsem őket a gyámügynél?
A szembe szomszédnak van egy 5 éves kislánya és egy kisebb fia.Egész nyáron azt hallgattuk hogy folyton sírnak a gyerekek. Én megértem hogy ilyen korba hisztisek tudnak lenni de ez másfajta sírás, olyan keserves fajta. Tudom, hogy a védőnőt sem engedik be magukhoz. Volt hogy annyira keservesen sírtak hogy az ablakot is becsuktam, csak hogy ne kelljen hallgatni. Nagyon antiszoc család amúgy, nem engedik a gyereket sehova csak az oviba, és hozzájuk sem mehet senki. Nagyon sokszor hallani hogy kiabálnak a gyerekekkel.
Ma pedig odakinn sírt a nagyobbik gyerek, és már átmentünk megkérdezni (kb. az egész környéken lehetett hallani) hogy mi a baja. Kiderült hogy nem volt otthon náluk senki, be volt zárva az ajtó ő meg odakinn volt a német juhász kutyájukkal és az anyukájáért sírt, aki dolgozott.
Titkolnivalóm nincs, csak rühellem az olyan pletykás majmokat, akik mindent tudni akarnak, pedig semmi közük hozzá.
Az ilyen nem rokon, nem barát, de bele akar szólni, hogy neveld a gyereked, mit vegyél a pénzedből, mihez kezdj a saját tulajdonoddal, stb.
Baromság, hogy az óvoda nem jelenti, mert nem azt kérnék számon rajtuk, hogy miért nem szóltak korábban. Azért, mert mostanában vették észre.
Ha megtörténne a baj, na akkor kérnék rajtuk számon, hogy miért nem szóltak egyáltalán, és ők épp ezért jelentik.
De mindent félre lehet magyarázni, az óvónéni napi 8 órában, heti 40 órában biztos nem lát olyasmit, amit egy túlbuzgó leskelődő szomszéd meg lát az ablakból, ugye?
Ilyen hülyeséget.
Ha a gyereket kizárják, másnap úgyis elmeséli odabent, hogy "anya egyedül hagyott otthon, kizárt a kertbe, amikor elment a dolgozóba!"
egy 5 éves gyerek nem tudja még manipulálni a dolgokat, ők még őszinték.
Itt normális választ erre nem lehet adni.Ha valaki azt mondja, jelentsd, az a baj.Ha valaki azt mondja, foglalkozz a saját dolgoddal, akkor az a baj.
Dönts saját belátásod szerint!
Innen nem látunk bele az esetbe.Védőnő?Egy kötelező semmi.A gyöngyösi, az agárdi esetnél sem engedték be a védőnőt, következménye lett?Nem.Tragédia ellenben, na az lett.
Nem csinálnak a védőnők semmit, csak azoknak beszélnek ökörségeket, aki szóba áll velük.Ahol vélhetően baj van, arra tojnak, csak a hátsójukat meresztik, aztán ha baj van, csak pislognak mint a levelibéka.
Tegyél bejelentést és kérd, hogy maradjon a neved anonim. Nagynéném gyámügyes, szóval 100% biztosra mondom, hogy van ilyen. Ekkor nem mondják meg, honnan van a bejelentés.
Még ha nem is történik érdemi változás, a te lelkiismereted tiszta lesz. Mindenképp szólj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!