Anyukám nagyon lenézi anyósomat, mert ő sosem dolgozott. Nemsokára lesz az esküvőnk, most hétvégén is találkoztak és anyukám nagyon csúnyán beszélt vele. Hogyan értessem meg vele, hogy fogja vissza magát?
Anyósoméknak 5 gyerekük van, egész életében otthon volt és gyereket nevelt, kertet művelt, állatokat gondozott, kézműveskedett.
Anyukám nagyon elítéli az ilyen nőket, és ezt anyósom jelenlétében is mindig elmondja.
Hogyan állítsam le? Már előre félek az esküvőtől :-(
Leültetném és nagyon komolyan megmondanám neki, hogy az esküvőmöm, meg úgy általában sem szeretném meghallani, hogy másoknak osztja az észt, főleg olyan dolgokról, amikhez az ég világon semmi köze. Mert konkrétan nem tartozik rá, hogy ki hogy él, mit csinál otthon.
Esetleg megkérdezném, hogy talán irigykedik-e.
Már beszéltem vele. Szerinte joga van a véleményéhez, ő csak hangot ad ennek.
Nagyon lenézően beszél mindenről, amit anyósom tesz. Pl csináltam ebédet anyósom csirkéjéből. Az elején dicsérte, aztán mikor kiderült honnan van mondta hogy rágós, nem elég húsos stb.
7-es vagyok, látszik az értelem.
A kérdező leállítani akarja az anyját. Nem megváltoztatni a világnézetét. Az amúgy is lehetetlen. Leállítani úgy lehet, ha egyetért vele, példa volt rá a válaszom, hogy mit mondjon.
De a többség már önérzeteskedik.
Joga van a véleményéhez, de nem vagy rá kíváncsi!
Próbáld meg elmagyarázni, hogy ezzel téged bánt és a párodat is. Ne akarja, hogy miatta legyen rossz viszonyod az anyósoddal. Esetleg apukád nem tudna rá hatni?
Én a helyedbe már leüvöltöttem volna a fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!