Hogyan segítsek, hogy a szüleim dűlőre jussanak?
Eléggé magán jellegű kérdés lesz de szeretném hallani más emberek gondolatait e felől.
Kissé elegem van már. Nagy Britanniában élünk anyámmal és apámmal. Haza jöttünk Erdélybe és én nem tudtam vissza menni édesanyámmal,mert apám nem hagyta és a szükséges papírt összetépte és bántalmazta anyámat és majdnem engem is. Édesanyám hibázott egyszer, bővebben félre lépett 2 évvel ezelött, amit megbeszéltek. Mióta el kezdődött ez az év apám iszik, kiabál, reszketve fekszek le aludni mert a stressz szétszed. Megértem apámat hogy miért ilyen, de legalább engem hagyna békén, és engedjen vissza, el kezdődött az iskola, utolsó évem lenne ott.
1 héten belül anyu haza jön,hogy 3-an visszamenjünk Angliába. Félek. Mert érzem hogy nem jutnak dűlőre majd és nem lesz semmi a vissza útból, féltem édesanyámat,mert apám mindenben hibát kap és ordít, fenyegette,hogy megöli.
Kissé bonyolult. Remélem azért érthető volt.
Nem írtad az életkorodat de ha ez az utolsó éved (mégis melyik suliban? Mert ugye nem mindegy. Ha primary schoolban végzel akkor 11 éves lehetsz. Ha Secondary School-ba jársz akkor 15 éves lehetsz.
Ha 15 éves vagy akkor már törvény adta jogod van, hogy anyud segítségével kérheted magad is a gyermekelhelyezést annál a szülőnél akinél akarsz lenni. Ebben az esetben apád nem teheti meg, hogy nem enged el.
"Édesanyám hibázott egyszer, bővebben félre lépet"
Azaz az egyik derült csak ki!
Magyarán anyád orrba-szájba csalja, persze, hogy idegbeteg lett jó apád.
Téged azért még visszaengedhetne.
Ha mégsem enged, köszönd meg az edesanyádnak!
Elnézést. 15 éves vagyok.
Az a helyzet, hogy nincsenek összeházasodva, meg szükség van apám felöl egy aláírt papírra, miszerint el enged édesanyámmal utazni. Na azt tépte ő szét...a szemem láttára:)
2-es nincs igazad. Még ha többször is csalta... És? Váljanak el nem kell ezen többet rugózni. Egy ilyen agresszív ember már a kezdetektől ilyen volt, nem a megcsalás miatt lesz valaki idióta, erőszakos. Szóval ezt a pasit el kell hagyni azonnal.
A kérdezőt sajnálom, mert gyakorlatilag terrorban él (fog élni).
15 éves gyereknek már nincs szüksége engedélyre, hogy az anyja kivigye Angliába. Tudom én is kint élek a 16 éves fiammal, és nem kellett semmi engedély az apától.
Mint írtam anyád és te kérheted a lakhatási helyedet amelyik szülőnél akarod.
Utolsó, nagyon tévedsz.
A román állampolgároknak kiskorúként 18 éves korig szükséges a szülői beleegyezés ahhoz, hogy átlépje a határt. Ha csak egyik szülővel megy, akkor a másiktól kell a papír.
Tudom, mert itt élek, és a 17 éves öcsémnek idén nyáron intéztük a papírmunkát ahhoz, hogy külföldre mehessen.
Köszönöm a válaszokat!
Édesanyám egyszer lépett félre, ebben biztos vagyok és utolsó köszönöm szépen az aggódalmat, ha esetleg hívhatom annak, de 100%, hogy ő az édesapám.^^
Amúgy anyum közölte vele (többször), hogy nem szeretne vele lenni, de apám öngyilkossággal "zsarolja":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!