Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél ha kiderülne, hogy...

Mit tennél ha kiderülne, hogy a párod a régi szerelme után nevezte el a lányotokat?

Figyelt kérdés
Nyilván később derült ki, jóval a gyermek születése után.
2016. szept. 8. 13:56
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
51%
Én is így jártam. Illetve én vagyok az, akit apám régi szerelméről nevezett el. Szerencsére csak a második keresztnevem az illető neve, de amikor megtudtam nem örültem. Anyut sajnáltam. Amúgy a név valóban ritka és szép, de nem is illik rám. Vajon miért? Szerintem az a nő teljesen más karakter volt.
2016. szept. 8. 17:42
 22/40 anonim ***** válasza:
55%

Én tudom a férjem minden exének a nevét, ahogy ő is az enyémeket. Egy lány névhez ragaszkodott folyamatosan, de az első szerelmét így hívták, így nem mentem bele. Ahogy ő sem ment bele egy exem nevébe a fiunknak.

Nincs lehetőség arra, hogy később derüljön ki, mivel ismerjük egymást.

2016. szept. 8. 18:14
 23/40 anonim ***** válasza:
25%

Komolyan ennyi agyhalott nő van??

Arra egyik nő sem gondol, hogy pl. ő is az exnő nevét kapta??

Vagyis ha a férj pl. Kovács Géza, akkor az elvált feleség Kovács Gézáné.

Ha elveszi a jelenlegi nőjét, az is Kovács Gézáné lesz.

Kapííító??

2016. szept. 8. 18:22
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom a barátom exeinek a nevét, miért kéne tudnom? :D

Nem tartom amúgy betegesnek, bár szerintem fura, mi megbeszéltük, hogy ha lesz gyerek, akkor olyan nevet adunk neki, ami max nagyon távoli ismerősnek van, nem akarjuk senkiről "elnevezni". Se nagymama, se unokatesó, se legjobb barát/barátnő, se ex.

Viszont mindenki úgy nevezi el a saját gyerekét, ahogy akarja, ha másnak jól esik, akkor csinálja, nem lesz ettől gonosz, vagy beteg, vagy akármi.

2016. szept. 8. 20:25
 25/40 anonim ***** válasza:
61%
A volt barátom meg azokat a neveket adta a fiának, amit mi terveztünk. Én csak röhögtem rajta... :D
2016. szept. 8. 21:38
 26/40 anonim ***** válasza:
56%

#23-as, ma már elég ritka, hogy egy nő teljesen félredobja a saját nevét, és csak xy-né lesz.:-) Sőt, már az én időmben sem volt igazán jellemző, magam is csak a férjem vezetéknevét vettem fel x-né n.n. formában. Tökéletesen meg vagyok elégedve a sajátommal, elsősorban ez határoz meg, nem valaki másnak a neve.

Ami az ex nevét illeti: első nagy szerelme nevét tudom, azt biztosan nem engedtem volna a közös gyerekünknek adni, neki sem jutott volna az eszébe ilyesmi. (Volt némi konfliktus köztünk a "hölggyel", nehezen viselte, hogy a szakításuk után fél évvel a párom még mindig nem halt bele a bánatba, hanem összejött velem, és szemmel láthatóan boldog volt.) Ha a szép emlékeket fel akarja idézni magában, azzal semmi problémám nincs, nekem is eszembe jut néha az exem, akihez kis híján hozzámentem.

2016. szept. 8. 21:56
 27/40 anonim ***** válasza:
59%

"Lépjél inkább ki és foglalkozz a saját életeddel".

Ezt ugye magadnak mondtad? :))

2016. szept. 9. 00:39
 28/40 A kérdező kommentje:
Nem, neked mondtam. :)
2016. szept. 9. 01:34
 29/40 anonim ***** válasza:
73%

Hát, pedig mondhattad volna épp magadnak is, drága :)

Az én életem teljesen rendben van, munkaidőben vannak szüneteim, amikor foglalkozhatok mások hülye kérdéseivel.

Nem én vagyok, akinek a maga háza táján kéne söprögetnie. Bár igaz, nem is gyökött, unatkozó házisárkány vagyok ;)

2016. szept. 9. 08:42
 30/40 anonim ***** válasza:
93%

24: "mi megbeszéltük, hogy ha lesz gyerek, akkor olyan nevet adunk neki, ami max nagyon távoli ismerősnek van, nem akarjuk senkiről "elnevezni". Se nagymama, se unokatesó, se legjobb barát/barátnő, se ex."

Miért lenne őróla elnevezve? Csak egybeesésről lenne szó.

Pl. én nagyon szép névnek tartom a Tamás nevet. Feleségem egyik korábbi barátját így hívták. Továbbá volt egy ált.isk. osztálytársam ilyen névvel, aki rengeteget bántott, később rendőrségi ügyei is lettek. De ha így hívnánk a fiunkat, akkor egyáltalán nem ők jutnának folyton eszembe, hanem Jézus egyik tanítványa, Tamás apostol.

Szemléletmód kérdése, hogy kire AKARSZ gondolni. Ha folyton az ugyanilyen nevű nagyszülődre, akkor őrá fogsz. Ha a párod ilyen nevű exére, akkor őrá fogsz. De ez nem a néven múlik, hanem a te gondolatvilágodon.

Nagyon igaza van 19-es válaszolónak! Ez egy elmeroggyant birtoklási mánia, és általában nőkre jellemző!

Kérdező pedig, ha nem az érintett anyuka vagy apuka, akkor megmondom ki: sz..kavaró szomszéd, anyós, keresztanya, sógornő, egyéb rokon vagy ismerős. De a lényeg az, hogy sz..kavaró.

2016. szept. 9. 09:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!