Költözés fiatalon? Van rá esély?
Az okokat amiért ennyire el szeretnék itthonról menni nem szeretném nyilvánosan részletezni. Elég annyi, hogy a szüleim semmiben nem támogatnak, sem a továbbtanulási terveimben, sem a munkámban, stb..
Egy éve dolgozom, havi 100ezer körül keresek, mellette tanulok. Barátom 200 körül keres, mindketten rengeteget dolgozunk, hogy végre elmehessünk innen.
Konkrétan titokban kellett elmennünk házakat nézni, a szüleim miatt, akik abszolút ellenem vannak mindenben.
3 éve vagyunk együtt, vidéken szeretnénk házat venni, van némi megtakarításunk, én még két évig tuti tanulni fogok, addig nem is tudok többet keresni, utána levelezőn szeretnék egyetemre menni.
Viszont úgy érzem, hogy ez kevés, és állandóan bennem van az érzés, hogy nem bírnánk ennyi pénzből.
A terv az, hogy azt a két évet még valahogy kibírom itthon, amíg még többet tudunk félre tenni, hogy amint befejezem az iskolát elköltözhessünk.
Viszont a környezetemben egyetlen pozitív példát sem látok erre, mindenki kb élete végéig a szülei nyakán él saját ház és lakás nélkül.. anyám kijelentette, hogy azt várja tőlem hogy 30 éves koromig itt éljek, és majd akkor esetleg elköltözhetek... na ezek után nem csoda, hogy a kapcsolatunk minősíthetetlen.
Szívesen olvasnék tapasztalatokat, mennyire oldható meg a dolog stb.. :) Jó lenne látni valami pozitívat is.
Köszi, 18L
ha aktuális lesz mindenképp sokkal részletesebben és jobban utánajárunk mindennek, de köszönöm az ötletet :) valami hasonlót már ajánlottak, viszont mindenki azzal jött, hogy muszáj addig amíg fiatalok vagyunk, mert ha netán akkor gondolkodnánk ezen, ha már házasodni készülünk csak rosszul jövünk ki az egészből... persze ezt megint csak nem részletezem.
a barátom szülei nagyon rendesek, ők támogatnak minket, és bár anyagilag nem tudnak bármennyire is akarnának segíteni, azért sokat tesz az ő pozitív hozzáállásuk és lelkesedésük, na meg hogy egy csomó dolognak utánajártak helyettünk.
nos, nálunk valamennyire biztos, hogy tudnának segíteni a szüleim, van valamennyi pénzem tőlük számlákon, de a rosszabb viszony miatt nem lenne pofám elkérni, bár azt is el tudom képzelni, hogy amúgy sincs tervben hogy megkapjam valaha. egyébként nem tudom miért írom mindig többes számban, apa nagyon rendes, csak anyámmal rossz a viszony.
eléggé túlhajtom magam bevallom, suli közben alig alszom, de mindig azt mondogatom, hogy addig kell csinálni amíg van munka, mert mi van ha máskor meg nem jön össze ? kicsit maximalista vagyok.
és igen tudom, hogy van rá esély, hogy nem leszünk együtt örökké, viszont én ezt hallgattam amikor összejöttünk. amikor bemutattam a barátomat anyám azt mondta, reméli hogy szakítunk... néha még most is.
igyekszem pozitív lenni és nem hagyni , hogy mások lehúzzanak azzal a rengeteg negativitással amit rám zúdítanak :D
és köszönöm a válaszokat :)
Fogjatok magatokat es kimentek kulfoldre.
En 20 evesen vettem kertes hazat, igaz videken, de 2/3 onerobol 2 evnyi fizetesbol.
21:30
Olvasni oly nehéz. Igaz?
"egyébként külföldön élünk"
A kerdesben nem szerepelt, tovabbiakban nem volt kedvem regenyt olvasni.
Most boldog vagy?
"nem szeretnénk lakásba menni, mindketten nagy kertes házban nőttünk fel"
A felnőttség egyik ismérve, hogy belátod, mi az, amire telik, mi az, amire nem. Az, hogy úrizásból nem megyünk lakásba, csak házba, elég gyerekes.
nem úrizásból... de nagyon nem mindegy, hogy havi 100-150ezret fizetek valamire ami soha nem lesz az enyém, kicsi, nem férünk el benne, nincs udvar, a tulaj bármikor kidobhat, vagy egy házra, amit szeretnénk és majd teljesen a miénk lesz.
ráadásul nem kell azon aggódni, hogy beállít a tulaj aztán kirak a fenébe. és sehol sem tartunk majd. szóval hosszútávra a lakás/albérlet ki van zárva. a ház bérlést megfontolnám, viszont a környéken senki nem adja ki a házát, ha már megszabadulna tőle akkor rendesen.
egyébként külföldön mi is gondolkodtunk :) innen is el lehet menni jobb helyekre
De nem erted mirol van szo... arrol hogy baromira nem eltetek egyutt meg es ha ugy koltoztok ossze hogy mar megvan a kozos lakas, es kozben kiderul hogy megsem tudtok egyutt elni - mert van ilyen, ugyanis az egyutteles sem csak arrol szol hogy orrba szajba barmikor dugunk mint az uregi nyulak - akkor elegge szoporoller van.. johet a huzavona hogy ez a tied, nem, ez az enyem, vidd el nyugodtan, mi legyen a hazzal, ki megy, ki marad...
Ezert lenne felelotlenseg egybol kozos hazvasarlassal indulni. Egyebkent becsulendo hogy elore gondolkodtok, de muszaj neha realisan gondolkodni.
Nincs gondom azzal hogy atmenetileg kiprobalasnak alberletbe koltozzek. De hosszu tavra semmikepp se szeretnenk :) es szerintem a legtobb ember igy van ezzel. Megertem hogy valaki inkabb varosba megy lakasba munka stb miatt de videken abszolut nem latom ertelmet hosszu tavra ott maradni. Vannak rokonaink alberletben es sajnos semmi jot nem hallottunk toluk az ott elesrol. Persze nem mondom hogy par honapot nem birnek ki.
Az osszekoltozesnek mar pedig abszolut nincs semmi koze az orrba szajba bszashoz 😂 Eleg gaz lenne ha ilyen indokkal szeretnenk osszekoltozni.
Mindenki úgy beszél itt az összeköltözésről mintha valami lehetetlen küldetés lenne,ami emberfeletti képességeket igényel.
Ha két normális,átlagos ember akik szeretik egymást összeköltöznek,semmi extra nem fog velük történni.
Nagy valószínűséggel élvezni fogják minden pillanatát az együttélésnek.
nem értem miért kéne panellakást venniük,hogyha nem akarnak panelba menni,csak kertesbe?
én inkább még gyűjtögetnék. nincs értelme megvenni egy panelt aztán később eladni és átmenni kertesbe..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!