Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Költözés fiatalon? Van rá esély?

Költözés fiatalon? Van rá esély?

Figyelt kérdés

Az okokat amiért ennyire el szeretnék itthonról menni nem szeretném nyilvánosan részletezni. Elég annyi, hogy a szüleim semmiben nem támogatnak, sem a továbbtanulási terveimben, sem a munkámban, stb..

Egy éve dolgozom, havi 100ezer körül keresek, mellette tanulok. Barátom 200 körül keres, mindketten rengeteget dolgozunk, hogy végre elmehessünk innen.

Konkrétan titokban kellett elmennünk házakat nézni, a szüleim miatt, akik abszolút ellenem vannak mindenben.

3 éve vagyunk együtt, vidéken szeretnénk házat venni, van némi megtakarításunk, én még két évig tuti tanulni fogok, addig nem is tudok többet keresni, utána levelezőn szeretnék egyetemre menni.

Viszont úgy érzem, hogy ez kevés, és állandóan bennem van az érzés, hogy nem bírnánk ennyi pénzből.

A terv az, hogy azt a két évet még valahogy kibírom itthon, amíg még többet tudunk félre tenni, hogy amint befejezem az iskolát elköltözhessünk.

Viszont a környezetemben egyetlen pozitív példát sem látok erre, mindenki kb élete végéig a szülei nyakán él saját ház és lakás nélkül.. anyám kijelentette, hogy azt várja tőlem hogy 30 éves koromig itt éljek, és majd akkor esetleg elköltözhetek... na ezek után nem csoda, hogy a kapcsolatunk minősíthetetlen.

Szívesen olvasnék tapasztalatokat, mennyire oldható meg a dolog stb.. :) Jó lenne látni valami pozitívat is.

Köszi, 18L

2016. aug. 18. 19:44
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
95%
Fundamenta, az jó megoldás. Én a helyetekben azzal kezdeném.
2016. aug. 18. 20:18
 12/35 anonim ***** válasza:
82%

Aki mer az nyer!Szól a mondás.Dícséretes az ambiciód és akinek van az sikeres lesz.

Nem lesz könnyű ezt te is tudod!

A sulit mindenképp fejezd be,és ha ahhoz az kell,hogy még két évig otthon maradsz, akkor valahogy bírd ki.Gyűjtögessetek!

A veled egykorú gyerekek akiknek rossz a viszonya a szülőkkel,nem dolgoznak,de még csak nem is tanulnak hanem várják a csodát és persze minden rossszért másokat hibáztatnak.Pedig mindenki a saját élete kovácsa.

Sok sikert az elképzeléseidhez!

39/N

2016. aug. 18. 20:20
 13/35 A kérdező kommentje:

egyébként külföldön élünk, nem tudom magyarországon hogy megy, de nálunk senki sem kaphat hitelt 18 évesen, és főleg nem x ledolgozott év nélkül rendes fizetéssel.

nem ásnám magam hitelbe, és ha már ennyire a dolog negatív részét nézzük hozzátenném azt is, hogy jó környéken élünk a házakat könnyű eladni.

2016. aug. 18. 20:20
 14/35 A kérdező kommentje:
12/13 Időpont ma 20:20 köszönöm, végre valaki normális aki nem a dolgok rossz oldalát látja :)
2016. aug. 18. 20:21
 15/35 anonim ***** válasza:
97%

Ez esetben, hogy külföldön éltek akkor a Fundamenta sztornó, bár biztos van ott felétek is valami lakásalap, amibe havi megtakarítást be lehet fektetni, és állami támogatással, plusz kedvező kamatozású hitellel 4-5 év múlva saját ingatlant tudtok venni. Addig meg ha szűkösen is, de egy albérletben is el lehet lenni. Én ezt tanácsolom.

Amúgy meg miért olyan hihetetlen az, hogy valaki 18 évesen komolyan gondolja az életet, és ne az legyen az élete célja, hogy faxról faxra szálljon?

2016. aug. 18. 20:46
 16/35 anonim ***** válasza:
89%

én is azt tudom javasolni,hogy menjetek albérletbe. vidéken lehet bérelni házat is. mi nemrég néztünk egyet, 30-40 ezer volt. jó, picike ház és nem a legmodernebb, az tény .két embernek bőven elég egy kis szoba,konyha,fürdő. a lényeg,hogy minél kevesebb pénzből kijöjjetek és tudjatok spórolni.

ha megy az együttélés és tényleg komolyan terveztek egymással,akkor rajtatok múlik,hogy mikorra jön össze az önerő.

rögtön nem ugranék bele én sem közös hitelbe 18 évesen.

lehet okoskodásnak tűnik, de tényleg ajánlott előtte együtt élni stb. és még nagyon fiatalok vagytok, nem lehet tudni mit hoz a sors. inkább legyetek egy pici albérletben és spóroljatok.

a szüleid meg le vannak szarva. a leírás alapján tényleg elég szörnyűek lehetnek. én azt is csodálom, hogy ennyi idősen suli mellett havi 100 ezret tudsz keresni. nekem suli mellett részmunkaidős állásokra futotta,akkor is hulla voltam.

a barátod szülei nyakára tényleg ne költözz,rossz ötlet.

egyébként nem kizárt,hogy tényleg ő neked az igazi, ezt nem vitatom. én is fiatalon jöttem össze a párommal. nem sokan hittek benne, de mi már az elejétől komolyan terveztünk, és úgy is lett.. szóval nem lehetlen. de a közös hitellel tényleg várjatok még.

2016. aug. 18. 20:49
 17/35 anonim ***** válasza:
68%
16# vagyok. most olvasom,hogy nem hitellel vennétek házat. akkor hogy? némi megtakarításnál kicsit több kell. bocsi a kukacoskodáért,de nem értem
2016. aug. 18. 20:50
 18/35 anonim ***** válasza:
68%
Ha mindenképp házat akartok, akkor addig maradj, ameddig meg nem bírjátok venni. Lakásban senki sem azért lakik, mert annyira szeret, hanem mert arra van keret. Én is kertesházban nőttem fel, de mégis panel lakást fogunk venni első körben a barátommal, mivel az is 10 millióba kerül, a ház az még többe
2016. aug. 18. 20:55
 19/35 anonim ***** válasza:
48%
De sok itt a buta ember... Én 15 évesen ismerkedtem meg a párommal, 19 évesen költöztünk össze egy saját házba. Azóta már eltelt pár év, tény, hogy eleinte iszonyat nehéz volt mindkettőnknek, de ha támogatjátok egymást mindenben, akkor bármi sikerülhet.
2016. aug. 18. 21:00
 20/35 anonim ***** válasza:
38%
21:00 Azért buta itt sok ember, mert 4 év alatt egyetem mellett nem tud 20 millió forintot összeszedni? Na ez aztán az észjárás.
2016. aug. 18. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!