Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elmennétek az esküvőre?

Ti elmennétek az esküvőre?

Figyelt kérdés

Távoli rokonaink meghívtak minket egy kisebb esküvőre, de nem papír alapon, hanem eljöttek, és mondták, hogy melyik nap lesz, menjünk el, a pontos időpontot még nem tudták, de majd még eljönnek, és elmondják.

Na, szóval most szombaton lesz, anyám nagynénje felhívta őket, és megmondták neki, hogy 4-kor lesz az esküvő, utána a lakodalom.

De minket nem hívtak, nem jeleztek, semmi hír. Ez elég jelzés értékű, nem? Ti mit tennétek? Felhívni nem akarjuk őket, az eléggé nyomulásnak tűnhet, pedig annyira nem vágyunk rá, hogy mehessünk. Ilyen esetben nem bunkóság nem elmenni, igaz?

2016. aug. 18. 15:31
1 2
 1/17 anonim válasza:
59%
Nem mennék. Legalább egy rohadt meghívót adtak volna..
2016. aug. 18. 15:38
 2/17 anonim ***** válasza:
74%

Ezt így szokták csinálni,hogy először elmennek látogatóba, elmondják,hogy lesz és meghívnak.Utána meg a lagzi előtt 2-3 hónappal megint eljönnek és hozzák a meghívót.Főleg,hogyha távoli rokonról van szó,akkor gyakori ez a kétszeri látogatás.

Szóval illett volna vinni meghívót.Vagy ha nem is vittek,legalább hívtak volna fel,hogy hol lesz és mikor.

Így én nem mennék el,hogy el sem mondták a részleteket.Ha utólag háborognak,akkor meg kell mondani,hogy nem is tudtátok ,hogy mikor lesz és hol...

2016. aug. 18. 15:40
 3/17 anonim ***** válasza:
50%
Ez így nem meghívás. Nem mennék el. Ez így úgy ahogy van degradáló.
2016. aug. 18. 15:43
 4/17 anonim ***** válasza:
79%
Az hogy papír alapon nem hívtak meg önmagában nem baj szerintem,mert lehet az már nem fért a költségvetésbe. De az hogy a részleteket se mondták el.. így én biztos nem mennék.. még ha nem is mentek volna el hozzátok de telefonálhattak volna. Én nem mennék.. amúgy az is lehet, hogy még kisebb lett az esküvő és már nem fértetek be a keretbe de akkor meg illett volna szólni, hogy bocs szűkebbre kellett venni a nadrágszíjat.
2016. aug. 18. 15:48
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
Mivel nem mondtak konkrét dátumot/időpontot ezért nem mennék. Lehet hogy időközben rájöttek, hogy mégsem fér bele ennyi ember a keretbe és mégsem akarnak meghívni mindenkit, akinek előre szóltak (elég gáz lenne mondjuk)
2016. aug. 18. 15:55
 6/17 anonim ***** válasza:
45%

Tulajdonképpen meghívtak benneteket, lehet nagynéni mondta nekik, hogy szólt nektek az időpontról.

Esküvőre én elmennék és majd ott szólnak ha a lakziba is hivatalosak vagytok.

2016. aug. 18. 16:08
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Az ifjú párnak kéne értesíteni mindenkit az időpontról és a helyszínről,ha már meghívó nincs.Ez nagyon gáz,hogy még nektek kell telefonálni,hogy bocsi akkor mikor is lesz? Én nem mennék el.Ha megsértődtek így jártak.
2016. aug. 18. 16:22
 8/17 anonim ***** válasza:
61%
Én nem ismerem az ilyen szokásokat (nekem még lagzim se volt, csak sima esküvőt tartottunk), épp ezért én nem venném ezt jelzésnek. Meghívtak minket már egyszer, nem akarnám, hogy kétszer tegyék. Elmennék és kész. Max ha a lagziba nem vagyok meghívva, azért az úgyis kiderül (nem tudom, máshol szokás-e valakiket csak az esküvőre hívni).
2016. aug. 18. 17:17
 9/17 anonim ***** válasza:
88%
Engem az alapvetően nem zavarna, nem sértődnék meg vagy ilyesmi, ha csak szóban hívnak meg és nem küldenek meghívót, nekem az nem fontos. Olyan szempontból mondjuk viszont praktikus, hogy azon minden, a helyszín, időpont fel lenne tüntetve és akkor nem lenne ilyen probléma, hogy ki van meghívva és ki nem. Felhívni valóban kellemetlen lenne, de mondjuk nem tudom...ha beszélsz velük, akkor legalább tisztáznátok a dolgot. Ha nem vagytok meghívva, akkor azt biztos kellemetlen lehet nekik közölni, de szerintem a ti helyzetetek is kellemetlen, szóval ezen én annyira nem aggódnék. Azt meg nem hiszem, hogy igent mondanának csak azért mert megsajnálnak vagy ilyesmi. Szerintem én nem mennék el ebben a helyzetben. Ha elmennék és nem számítanak rám, akkor még én érezném magam hülyén, hogy nekem ott nincs is semmi keresnivalóm, valamint ha nagyon kiszámolták a dolgokat, akkor nem biztos, hogy hely, kaja szempontjából még beférnék oda. Ha nem megyek el, akkor ilyen probléma nincsen...Esetleg ha később rákérdeznek, hogy miért nem voltál ott, akkor mondhatod, hogy valami munka közbejött, megbetegedtél stb., lehet, hogy ez hazugság meg bunkóság lehet utólag szabadkozni de szerintem ha amúgy is távoli rokonok és nem tartjátok a kapcsolatot illetve ők így kezelték ezt az egészet, akkor én ezt nem bánnám. Nekik kellett volna egyértelműen jelezni, hogy szeretnék, hogy elmenj vagy pedig nem.
2016. aug. 18. 17:19
 10/17 A kérdező kommentje:
anyám nagynénje csak elpletykálta az időpontot, igazából nekünk tudnunk se kéne róla, ezért biztos, hogy az esküvőre se megyünk, csak nagyon patthelyzet, mert ha meg számolnak ránk, akkor meg sértődés lesz, dehát nem a mi hibánk. nekünk az is elég lett volna, ha rám írnak facebookon, állandóan fenn lógnak, de ez se... tehát innentől kezdve szerintem megspóroltunk egy rakás pénzt, amit nem kell odaadni nászajándéknak :D így fogom fel.
2016. aug. 18. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!