Esküvőre ti meghívjátok/meghívtátok a nagyszülők testvérét is?
Számomra a rokon az addig tart, hogy szüleim, az ő testvéreik és az családjaik (tehát unokatestvéreim), mamám és papám.
De barátom ki volt akadva, hogy most a bátyám esküvőjére rokonság közül csak ennyien voltak meghívva (9 személy), a többiek barátok voltak. Mert hogy pl. a mamám testvére is a rokonunk. De nekem mi közöm lenne hozzá? Szerintem ez már elég távoli rokonság és a saját esküvőmre sem hívnám meg.
Én is pontosan így gondolom ezt. Mi kb. 70-en voltunk most, de mindenkit ismertünk rendesen és így sokkal jobb volt ünnepelni. Én voltam 2 esküvőn, ahova a barátomékat hívták meg, de igazából még ők sem ismertek ott senkit, nem hogy én, és ott vagy 300-an voltak.
Barátom furcsálta ezt, h nincsen mindenki emgvívva, de mondtam is neki, hogy az esküvő nem arról szól, hogy mi jól érezzük magunkat a családunk/barátaink körében?
Erre ő, hogy ahhh ez nem így megy, mert akkor jön a sértődést, mert hogy ők nem lettek meghívva. Erre én, hogy kit érdekel, hogy megsértődik egy olyan rokon, akivel nem is tartja a család a kapcsolatot? Nem tök mindegy, hogy otthon puffog-e? Erre ő, hogy nem, mert a családot nem lehet szégyenbe hozni.
De nekem ez nagyon fura. Én nem fogom az ő anyukájának meg apukájának a rokonait meghívni az esküvőre csak azért, hogy ott legyenek. Én nem velünk akarok ünnepelni, hanem a mi rokonainkal és az számomra a mamáig és a papáig tart.
Mondjuk nekünk még nem esedékes az esküvő, csak kicsit elgondolkoztam ezen, hogy én vagyok-e túl "szőrös szívű" a meghívással
"Én nem fogom az ő anyukájának meg apukájának a rokonait meghívni az esküvőre csak azért, hogy ott legyenek. Én nem velünk akarok ünnepelni, hanem a mi rokonainkal és az számomra a mamáig és a papáig tart."
Azért nem ártana észben tartani, hogy ha egyszer lesz esküvőtök, abba neki is lesz beleszólása. Bár kétlem, hogy lesz esküvő, ha így hatalmaskodsz.
Egyébként, ahol normális a kapcsolat, ott szerintem simán be kellene férnie a vendégek közé a nagyszülők testvéreinek is.
Én úgy vagyok ezzel, hogy mivel neki nem fontos az esküvő (akárcsak a legtöbb férfinak sem) akkor meg is szóljon bele, hisz neki tök mindegy mi történik. De nekem fontos, és a legfontosabb benne az, hogy csak olyanokat akarok magam körül látni, akiket kedvelek és szívesen beszélgetek is velük, mert csak így lehet jó a hangulat. És pont ezért, mert jó esetben csak egyszer van egy életben esküvő.
Valószínűleg úgy lesz kiküszöbölve nálunk, hogy a mi városunkba lesz az esküvő, a közeli rokonokat elszállásoljuk, de a távoli rokonoknak maguk kell állniuk, de nyilván ilyen áron már nem is olyan érdekes az esküvő, mert nem simán ingyen kaja/pia lesz, hanem utazni is kell hozzá
Az alapkérdésre válaszolva: A nagyszüleink nem éltek, sem a testvéreik, így ez nem merült föl. Ha éltek volna, és tartjuk velük valami minimális szinten a kapcsolatot, akkor szívesen meghívtam volna őket.
A barátod ne akadjon ki, hogy a te bátyád esküvőjére kit hívnak meg, mert neki ehhez pont semmi köze.
A saját esküvőjéhez viszont lesz. Az sem egészen igaz, hogy ha neki nem fontos az esküvő, akkor (ha mégis lesz), akkor semmi beleszólása ne legyen, kit hívnak meg.
Te foglalkozz azzal, hogy a te rokonságodból kit hívnál meg, ő meg azzal, hogy az övéből.
"csak olyanokat akarok magam körül látni, akiket kedvelek és szívesen beszélgetek is velük, mert csak így lehet jó a hangulat"
Mármint a TE hangulatod. A párod hangulata meg kit érdekel, ugye?
Ordít a gondolkodásodból , hogy TE, TE, TE mindig mindenben TE.
Igaz a barátod is azt képzeli, hogy csak úgy működhetnek a dolgok, ahogyan őnáluk szokás.
Ezek után csöppet sem volnék biztos, hogy egyszer lesz az életedben esküvő, de még abban sem, hogy ezzel a fiúval egyáltalán lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!