Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a vőlegényed volt felesége még mindig viseli a párod nevét, te hamarosan hozzámész és ugyanúgy veszed fel?

Figyelt kérdés
2016. aug. 4. 19:37
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
88%

" csak a személyi ingyenes válás esetén

a többi pénzbe kerül ....

és nem a gyerek neve változik hanem az anya neve ... és azt kell átirtatni sok helyen "

Pfff...az okmányokon az anya lánykori neve szokott szerepelni...

2016. aug. 5. 07:06
 32/51 anonim ***** válasza:
90%

Te jó ég, 20-as....

Inkább csöndben maradtál volna, bölcsebb maradtál volna. :D :D

Különben először én is egyetértettem a kérdezővel, de az egyik válaszoló példát hozott fel, így már rohadtul nem értem a felháborodását.

Most komolyan, egy ritkább példával:

férj neve: Miklóssy Máté

ex nej neve: Miklóssy-Kövesdi Éva

a kérdező (leendő) neve: Miklóssy-Nagy Emerencia

??????????????????????????

Mi a probléma???

2016. aug. 5. 08:43
 33/51 anonim ***** válasza:
77%
Ez butaság. a gyerek neve nem változik meg. A gyerek anyja neve sem, hiszen az anyja neve rovathoz mindig a lánykori nevet írják be. Az meg nem változik, válásnál.
2016. aug. 5. 09:30
 34/51 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező. Neked kell valami, amin pöröghetsz 1000-rel. Más értelme nincs ennek amit itt felvázoltál.
2016. aug. 5. 09:35
 35/51 anonim ***** válasza:
92%

Kb. a feléig jutottam.

Szerintem az ilyesminek kb. semmi köze az elszakadáshoz, meg ahhoz, hogy vissza akarná szerezni, sőt, még a pénzhez sem nagyon.

Egyszerűen ISZONYÚ utánajárás mindenhol átíratni a papírokat! Én egy csomó olyan embert látok, akik ezért nem is veszik fel semmilyen formában a férjük nevét - meg egy csomó olyat, aki nem vakartatja le az okmányairól az exe nevét (hacsak nem gyűlölködve váltak el), pedig a legkevésbé sem igénytelenek vagy lusták.

Az okmányiroda egy dolog DE! személyi, lakcímkártya, esetleg jogosítvány, bank, TAJ-kártya, adókártya, a legkülönfélébb szolgáltatók, mindenhol magyarázkodni, hogy akkor ott most átírattad-e már vagy sem, milyen aláírásmintád van épp elmentve, akkor most hogy is írd alá az adott helyen a neved:( Elég horror...

Persze, ha új párja van az embernek, akkor más, de amíg nem lesz az exnek új párja, addig szerintem teljesen érthető.

Ha meg az új kapcsolat vagy a te lelki világod azon múlik, hogy az exnek milyen név áll a személyiében, akkor a névváltoztatás sem segít:( Olyan emberhez mész hozzá, akinek már volt családja: lesznek láthatások, esetleg konfliktusok a gyerekeivel, fel fogja hívni az ex, ha a gyerek lázas / táborba megy / iskolát választ / ballag / diplomázik / közös unokáik születnek. Szóval a név csak a kezdet! Ha már ezt sem tudod elviselni, akkor gondold át még egyszer, hogy fogod kezelni azt a helyzetet, hogy a párodnak már volt házassága és gyerekei is vannak!

2016. aug. 5. 10:27
 36/51 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem butaság ezen fönnakadni.

De ismerem azt a nőtípust, aki ezen túráztatná magát egy életen át - úgy látszik, kérdező, te is ezek közé tartozol. :DDD

A magad (és a veled együtt élők) életét keseríted meg, senki másét. Ha neked így jó, akkor agyalj csak rajta, az exet fogja a legkevésbé érdekelni.

Más.

Tudok ennél pikánsabb sztoriról is. Gimnáziumunkban (kb. 30 éve) D. Dénes tanár úr és felesége, D. Dénesné is tanított. Aztán a tanár úr elhagyta férjét egy kolléganőért. A második feleség megtartotta leánykori nevét, ill. a tanár úr elment máshova tanítani, de az első feleség továbbra is D. Dénesné maradt.

Mi, diákok persze pontosan tudtunk mindent és magunk között Első D-né, Második D-né néven emlegettük őket. Tudtuk azt is, hogy ők utálják egymást (nem meglepő). Egyébként az első házasságból származó fiúk is épp odajárt akkor, remélhetőleg nem tanította Második D-né.

Hát, aki elvált pasival kezd, az számítson ilyenekre.

2016. aug. 5. 10:30
 37/51 anonim ***** válasza:
79%

Bocs, elírtam.

Aztán a tanár úr elhagyta FELESÉGÉT egy kolléganőért.

2016. aug. 5. 10:32
 38/51 anonim ***** válasza:
61%
#35-nek teljesen igaza van, az iratok cseréje csak a kezdet, az a legkevesebb, és még az is macera - megnézném, hogy intézi el az egyik válaszoló, hogy egyetlen délután alatt kézhez kapja az új, legyártott személyit, útlevelet és jogosítványt.:-) Utána kezdődik a haddelhadd. Végigcsináltam, pedig én csak az X-nét hagytam el a hivatalos nevemből (eszem ágában nem volt sose más ember nevét felvenni a sajátom HELYETT), mire minden kört lefutottam, beletelt vagy két hónap. Bankok, munkahely, szolgáltatók, biztosítók...Más kérdés, hogy 10 évvel a válásom után is a férjezett nevemmel levelez velem a cég, anno legyártottak egy fél tonna címzettvignettát vele, még mindig kitart.:-)
2016. aug. 5. 10:48
 39/51 anonim ***** válasza:
46%

Pedig a közigazgatás fejlesztésével és a járáshivatalokkal már csak egy délután! :-)

Én most cseréltem!

2016. aug. 5. 12:52
 40/51 anonim ***** válasza:
80%

De ez miért fontos hogy mi a neve? Komolyan nem értem, hogy miért zavar. Ez csak egy név.

Engem inkább a volt felesé részéről zavarna, hogy viselem az ex-férjem nevét. (bár én soha sneki nevét nem venném fel, de ez én vagyok)

2016. aug. 5. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!