Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a vőlegényed volt felesége még mindig viseli a párod nevét, te hamarosan hozzámész és ugyanúgy veszed fel?

Figyelt kérdés
2016. aug. 4. 19:37
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
78%
Ez annyira igazságtalan, a sok pasi kiharcolja magának, sok agymosott nő meg önként belemegy, hogy Mucikáné legyen, aztán ha válni kell, a faszi csak ül a seggén, neki nem plusz költség, mert ő "nem fejezte ki a szerelmét azzal, hogy felvette az asszonyka nevét".
2016. aug. 4. 21:30
 22/51 anonim ***** válasza:
69%

Hogy érted azt, hogy ugyanúgy vennéd fel a nevet? Pl. kötőjelesen? Mert akkor nem lenne ugyanaz a nevetek a volt feleséggel, csak egy része, minek törődni vele. De ha úgy, hogy pl. Kovács Istvánné, és te is épp így szeretnéd, hát az már kínosabb, megérteném, hogy zavar.

Azt sem tudhatjuk, hogy miért tartja meg a férjezett nevét. Lehet, hogy ahogy korábban írták mások, a pénz miatt, vagy akár bosszantásból. Vagy ezer évig házasok voltak, közben a nő lediplomázott, karriert csinált a férjezett nevével, mindenki úgy ismerte meg, teljesen megszokta ő is és mások is, furcsa lenne átírni hirtelen. De lehet az is, hogy a nőnek az eredeti vezetékneve nagyon hétköznapi volt (pl. Kiss), vagy régebben sokat csúfolták miatta (pl. Bugyi), ezért akarja megtartani az új vezetéknevét. Mondjuk ilyen esetben azért megérteném, nem törődnék vele.

Igazából nem tudsz tenni semmit se, bármennyire is zavar a helyzet. Próbáld elfogadni, túllépni rajta. Ő már nincs a párod életében, nem fognak összekeverni vele :)

2016. aug. 4. 21:36
 23/51 A kérdező kommentje:
Igen, kötőjelesen. A nőnek a saját neve sem hétköznapi, egyedül a keresztneve olyan, hogy akár minden második nőt így hívnak. Nem azért nem változtatja meg, mert olyan nagy karriert csinált... Az biztos, hogy ő nem tud róla hogy ez engem zavar, mert senkinek nem beszéltem még róla. De belül mardos.
2016. aug. 4. 21:43
 24/51 anonim ***** válasza:
78%
Ha kötőjelesen, akkor csak félig lenne ugyanaz. Arra nem gondoltál, hogy esetleg azért nem változtatja vissza a leánykori nevére mert nincs rá "felesleges" pénze? Ha ennyire zavar akkor beszélj vele és utolsó aduászként dobd fel neki, hogy ti kifizetitek a cserét. Tudod, néma gyereknek anyja sem érti a szavát :-) Sok sikert!
2016. aug. 4. 21:53
 25/51 anonim ***** válasza:
88%
20! Az lehet hogy anya neve vàltozik. De a gyerekek okmànyaiban az anxa leànykori neve szerepel. A gyerekekét nem kell àtirni
2016. aug. 4. 21:53
 26/51 anonim ***** válasza:
38%

Ööööm, bátyám felesége most cserélt okmányokat az esküvő után. Minden ingyen volt, kivéve majd az autó forgalmiját. Válás esetén ez másképp van? Amúgy 1 délután alatt elintézhető a dolog.

Én telibesz**nám, ki viseli még azt a nevet. Nekem önmagában is különleges nevem van, szóval sose problémáznék ilyesmin.

2016. aug. 4. 22:43
 27/51 anonim ***** válasza:
77%
Úr isten! Ő Kovács-Szabó Éva, te meg Kovács-Kiss Erzsi, tuti mindenki össze fog keverni!! Most mi lesz??? Te jó ég!
2016. aug. 4. 23:37
 28/51 anonim ***** válasza:
81%
De utolsó, a falu mit fog szólni...
2016. aug. 5. 00:27
 29/51 anonim ***** válasza:
60%
2016. aug. 5. 05:50
 30/51 anonim ***** válasza:
10%

" tudod te mennyibe fáj egy teljes okmánycsere???"

Nagyon drága,válás esetén épp 0forint,mert akkor még a jogsit is illetékmentesen cserélik!

Nézz utána,idén jan.1-től ingyenes a személyi ig.,lakcímkártya stb. cseréje!

Vagy olvasd el az Illeték törvényt!

Meg fogsz lepődni! :-)

Amúgy meg nem ezért nem változtatja meg,hanem valószínű huazamosabb ideje így hívják,mindenki így ismeri. Én sem változtatnám meg,főleg ha ezzel a névvel váltam a szakmámban elismertté pl.

2016. aug. 5. 06:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!