Nagyon pofátlan dolog lelépni családi összejövetelről lelkizni?
5 hónapos a kisebbik gyerekünk és kicsit összecsapnak fejünk felett a hullámok.
Szombaton megyünk családon beül szülinapot ünnepelni. Arra gondoltam, hogy az ebéd, köszöntés és kis beszélgetés után lelépnénk 1 órára a férjemmel. Csak kicsit beszélgetni, lelkizni, sétálni, csak ülni egy padon egymáshoz bújva...
Ti mit szólnátok a többi vendég, az ünnepelt helyében?
pont az ilyen lelkizések kihagyása miatt van annyi válás s nő fel annyi gyerek csonka családban.
nagyon jó ötlet s vegyétek komolyan ezt.
ennyi időt kibirnak a rokonok s a gyereketeknek sokkal többet jelent majd az ha ilyenek komolyan vétele miatt nem fut zátonyra a házasságotok.
A nagy 3 éves, nem mehet még táborba. Oviba sem vették fel mert itthon vagyok a kicsivel.
Lehet, hogy hülyék vagyunk, de a m generációnk az első ahol nem természetes, hogy a család besegít kicsit. Mi még simán a nagyszülőkkel töltöttük a fél nyarat, hétvégén is átvittek minket. A korábbi generációk még nem "maguknak szültek". De ebbe ne menjünk bele.
És nem szégyenlem: igen, gáz van és nem tudjuk egyedül megoldani. Próbálkozunk egy ideje, nem megy. Ezért gondoltam hogy segítséget kérünk a legközelebbi családtagoktól.
Biztos megodlható máskor, hogy valakit megkértek, hogy este - amikor már a gyerekek alszanak -, leygen ott velük, ti emg el tudtok menni valamerre megbeszélni a dolgokat.
Ez a valaki lehet a szomszéd lány, egy olyan nö, akinek lenne erre ideje - és természetesen ezt nem ingyen.
De ha annyira sok a megbeszélnivaló, akkor egy-két órára bébiszittert felfogadni még mindig jobb, mint továbbra is eltolni a beszélgetést. MAx. két óra kifizetése nem olyan összeg, amit egy alkalommal nem lehetne megoldani.
Férjem családjából senki nem bír el egy ilyen aktív gyerekkel - teljesen átlagos gyerek a nagylányunk. Gondoltam ennyien csak elbírnak vele.
Bébiszitter anyagilag ok, érzelmileg kevésbé. Ráadásul míg megismerjük, megismeri a gyerekeket, elmarad vele a nagylány, az is idő. Addigra megyünk a családomhoz, ott majd lelépünk kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!