Mire gondolhatnak azok a szülők, akik ugyan azt a nevet adják a gyereküknek keresztnévnek, mint ami a családnevük is?
Figyelt kérdés
Csak én ismerek három ilyen embert is, szóval még csak egyedi esetnek se nevezhető.2016. jún. 8. 22:19
21/25 anonim válasza:
Te IQ bajnok, nem a szülei adták neki azt a nevet, nem is tudja kik voltak azok. Leírtam miért úgy hívják. Nagyon menő akartál lenni, nem jött össze.
22/25 anonim válasza:
Te szerencsétlen, te most egészen komolyan azt képzeled, hogy a te hozzászólásodra reagáltam? Anyám, borogass...
23/25 anonim válasza:
Én is éppen egy már sokat emlegetett László László-t ismerek :D Vajon hány ember létezhet akkor ezzel a névvel?
24/25 anonim válasza:
Te "szerencsés" sün! Igen, mert én írtam azt a nevet és te azzal poénkodtál! Azt hitted be tudsz szólni.
25/25 anonim válasza:
Igazából nem értem, mi olyan nagy probléma a nevekkel.
Szép, rendes magyar nevek, semmi furcsa jelentésük nincs, esetleg még jobban is hangzanak, mint mondjuk a László Brendon, vagy István Patrik hangzana.
Még családnévnek sem olyanok, mint a Kaki, Punczi, vagy Bugyi lennének. Pedig azok sem elvetendő nevek, csak mi vagyunk olyan finnyásak, és a gyerekek nevelői, tanítói nem végzik el a feladatukat, hogy ráneveljék a gyerekeket a másik nevének a tiszteletére.
Lehet logikus oka is az ilyen kettős névnek; az apától kapta a családnevet, és az anyai nagyapától a keresztnevet, pl. családi hagyományból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!