Nevelt gyerekekre ugyan úgy igénybe tudom venni az adókedvezményt mint sajátra? Mi kell hozzá mi a menete?
francnak kérdezel infó nélkül...
Az veheti igénybe havonta (egyedül vagy közösen), aki csp-ra jogosult a gyerek után. Tehát szülő, nevelőszülő, szülő házastársa.
Nevelőszülő házastársa és szülő élettársa (nem jogosultként) megoszthatja a jogosulttal, de csak az éves bevallásban.
A második is az első volt, csak mentem dolgozni és nem volt időm infóra várni, gondoltam, leírok minden lehetőséget :)
Ha a szülő élettársa vagy, akkor a közös igénybevételre nem vagy jogosult, tehát év közben csak az élettársad tudja a gyerekei után igénybe venni az adó- és járulékkedvezményt.
Viszont megoszthatjátok az éves bevallásban, de csak akkor, ha ő nem veszi igénybe az egyedülállóknak folyósított családi pótlékot.
Ha nem akarod itt kiteregetni a részleteket, priviben szívesen segítek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!