Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Név változtatásnak mi a...

Név változtatásnak mi a menete és a költségei? A többi lent!

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy szeretném megváltoztatni a keresztnevemet. A Leslie nevet szeretném felvenni a László helyett, mivel a vezetéknevem amerikai de a keresztnevem magyar, mert én már magyarországon születtem, ellemben 16 évig az Államokban éltem, most tíz év után szeretnék végleg visszaköltözni az Államokba, mivel már semmi nem köt ehhez az országhoz. Előre is köszönöm a normális válaszokat.
2014. márc. 11. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:

szerintem nem biztos, hogy engedélyezik, még ebben az esetben sem

bemész az illetékes anyakönyvihivatalba, ott tudsz nyomtatványt kérni, (bár van neten is tessék:

[link]

kitöltöd, indoklás kell stb

befizeted az illetéket (10E ft)

aztán ezt az anyakönyvi hivatalban leadod..

a belügyminisztérium ha engedélyezi erről kapsz papírt és csináltathatod az iratokat... azok jó része pénzbe kerül

2014. márc. 11. 13:54
 2/6 Andizsuzsi ***** válasza:

A technikai részét első elmondta.

Ha 16 évig jó volt a László, miért fontos ez neked?

2014. márc. 11. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:

folytatás

iratok ára:

személyi +lakcímkártya: 1500+500Ft

Jogosítvány: 4000 ft (ha nem aktuális az alkalmassági hamarosan)

adókártya: ingyenes

TB-kártya: mivel nem házasságból adódik,a névválltozás úgy tudom 3000 ft, de ez kérdéses

ha van gépjárműved: forgalmi +törzskönyv 6000+ 6000ft

ha van ingatlanod, akkor a tulajdonlilap kikérésének illetéke, oa is bejegyzik a változást

ami még érinthet, hiszen születési nevet változtatsz, az összes elért bizonyítványod, képesítésed papírján a név megváltoztatása (érettségi, diploma, nyelvvizsga...stb ezeknek az árát nem tudom,

2014. márc. 11. 13:58
 4/6 A kérdező kommentje:
nem 16 évig volt jó, hanem 26 évig (16 évet éltem az Államokban és 10 éve élek itt). Nem azzal van a baj hogy nem jó, de én Amerikainak tartom magam, ott nőttem fel, ott vannak a rokonaim, mármint a nagy része, csak apám volt magyar és ezért kaptam a László vezetéknevet meg talán mert nem lehetett Amerikait anyakönyveztetni akkoriban. Itt érettségiztem és itt is diplomáztam, egy Cadillac Escalade-om van, ház nem az én nevemen van.
2014. márc. 11. 14:44
 5/6 Andizsuzsi ***** válasza:
51%

Az, hogy milyen autód van, a kérdés szempontjából pont mellékes.

A 16 évet épp arra értettem, hogy ha 16 évig jó volt Amerikában a László név, most miért nem jó. de megkatam a választ. "csak" apád volt magyar.

2014. márc. 11. 14:49
 6/6 A kérdező kommentje:
mert 16 évig, ameddig kint éltem, fiatalkorúként nem változtathattam meg a nevemet. Mostmár elméletileg megtehetem vagy itt, vagy már a nyár folyamán Amerikában. (apám igen magyar volt, de egy alkoholista, kábítószeres ember, aki a szenvedélyeibe hallt bele, soha nem törődött se velem, se anyámmal holott mindketten mellette álltunk az utolsó pillanatig, a végén már csak azért mert senkije nem volt, mindenkit elmart maga mellől)
2014. márc. 11. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!